Čekala rješenje problema 14 godina, iz Opštine zvali dan pred protest

Iako pravdu tjera više od deceniju, uz bojkot i opstrukciju državnih i lokalnih institucija, dan pred protest joj je pomoć ponudio lično prvi čovjek Bijelog Polja
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2012. 18:47h

Iako se već skoro 14 godina bori da dobije novac zbog toga što je opština kroz njeno imanje provela obilaznicu, Stojka Bošković će možda taj problem tek riješititi sada i to zahvaljujući činjenici da je jedan od organizatora današnjag građanskog protesta u tom gradu.

Iako pravdu tjera više od deceniju, uz bojkot i opstrukciju državnih i lokalnih institucija, dan pred protest joj je pomoć ponudio lično prvi čovjek Bijelog Polja, gradonačelnik Aleksa Žurić.

"Nikad nijesam umjela i neći da ćutim. Oni misle da mogu da me podmite i potplate. Ja neću odustati od svoje zemlje, ali nijesam na prodaju"

"Pozvao me telefonom i rekao mi da dođem naredne nedjelje kod njega da vidimo u čemu je problem. Do sada nijesam uspjevala ni da dodjem do njegove sekretarcije, dok su me iz lokalne Direkcije za investicije izbacili kada sam pokušavala da se informišema kada ću uspjeti da dobijem novac za štetu koji su mi načinili" rekla je za "Vijesti" Bošković, koja je jedan od organizatora današnjeg protesta u Bijelom Polju.

Ona je radila u "Lenki" i ostala je odavno bez pristojne zarade za život, zbog čege je i odlučila da sa koleginicama organizuje protest u tom gradu.

Poziv iz opštine dobila je nakon što su se nekoliko dana uzastopno pojavljivale njene izjave u medijima, i što je ostala jedna od rijetkih koju nijesu ubijedili da se odrekne organizacije protesta.

Bošković kaže da se njena porodica morala iseliti iz jedne od dvije kuća u naselju Ribnica u Bijelom Polju kada je izgrađena obilaznica i da su nakon toga ostali bez više od 600 ari zemljišta.

Pošto od Ppštine nije dobila naknadu za to zemljište, koje je sud procijenio na više od 30 hiljada eura, ona je podnijela tužbu, ali je to bilo bez koristi.

- Sud mi je dodijelio 10 hiljada eura kao obeštećenje za te kuće, dok su iz Opštine tvrdili da zemlja nije oduzeta. Čak me i advokat ubedjivao da mi zemlju neće nikad platiti pa sam mu otkazala punomoćje. Kad sam jednom prilikom sa kolegama iz Lenke bila kod bivšeg predsjednika Opštine Tarzana Miloševića, rekao mi je kako će on lično naći način da se nikad ne naplatim. Moje kolege mogu to da posvjedoče - kaže sagovornica.

Bošković kaže i da je tadašnji prvi Bjelopoljac poručio preko prijateljice kako treba da sjeti gdje joj radi ćerka i da je pod ugovorom.

"Nikad nijesam umjela i neći da ćutim. Oni misle da mogu da me podmite i potplate. Ja neću odustati od svoje zemlje, ali nijesam na prodaju" kaže Bošković.

Ona navela da joj je novi gradonačelnik juče kazao kako će pozvati svoje saradnike na taj sastanak kako bi vidjeli kako mogu da joj pomognu.

"Meni ne treba pomoć, nego ono što je moje" kaže Stojka Bošković i poziva kolege da prestanu sa ćutanjem, oslobode se straha i danas dođu na protest.

Galerija

Bonus video: