Sveti Stefan otvorio kapije, prve goste očekuju u ponedjeljak

"Mislim da je ovo jedino mjesto u Crnoj Gori gdje posjetioci mogu doći i ne mogu imati žalbe. Dopada mi se”
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2012. 18:48h

Grad hotel Sveti Stefan otvoren je za sve koji su zainteresovani da dođu i pogledaju kako popularni "Svetac" izgleda poslije rekonstrukcije.

Kako je prenijela Televizija Vijesti na ostrvo nije bilo dozvoljeno unošenje kamera, jer zakupci kompanija Aman ne želi nikakvu promociju.

Zakupci su saopštili da prve goste na Svetom Stefanu očekuju u ponedjeljak, a da će u junu čitav kompleks biti stavljen u funkciju.

Posjetioci, koje je anketirala Televizija Vijesti nijesu imali zamjerke onome što su vidjeli.

"Oduševljena i drago što je Sveti Stefan stavljen u funkciju. Vodilo računa o najsitniim detaljima", kazala je Mira Božović.

TV Vijesti, Ana Manojlović

"Veoma je udobno. Mislim da je ovo jedino mjesto u Crnoj Gori gdje posjetioci mogu doći i ne mogu imati žalbe. Dopada mi se”, rekla je Marija Kurnjecova.

Boravak u grad hotelu nije baš za svačiji džep - noćenje košta od 700 do 3.000 eura, u apartmanu gdje su se, između ostalih, odmarali Sofija Loren, Silvester Stalone...

Vlada je popularni "Svetac", zajedno sa Miločerom i Kraljičinom plažom, 2007. dala u dugoročni zakup singapurskoj kompaniji Aman rizorts, da bi dvije godine kasnije posao preuzela grčka Restis grupa.

TV Vijesti, Marko Mišić

Prvobitni rok za otvaranje je bilo ljeto 2009. godine, ali je on probijen, kao i nekoliko narednih.

Restis grupa je 2011. uz asistenciju Vlade, dobila i kredit od 37 miliona eura od Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD), ali su umjesto konačnog kraja investicije, od Vlade tražili smanjenje iznosa zakupa (oko 1,4 miliona eura godišnje) i produženje roka zakupa (od 30 godina).

Galerija

Bonus video: