Bivši radnici i invalidi rada ne podržavaju protest: DPS i ugled ne idu zajedno

Osipa se organizacioni odbor protesta u Bijelom Polju, protest 22. aprila će biti održan
0 komentar(a)
protest bijelo polje, Foto: Vesko Belojević
protest bijelo polje, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.04.2012. 16:10h

Predstavnici bivših radnika i invalida rada u Organizacionom odboru protesta koji je 5. marta održan ispred zgrade tužilaštava u Bijelom Polju, Svetozar Čabarkapa, Vukoman Simović, Dragan Šćepanović, Lazar Knežević i Rasim Čelebić juče su saopštili, da ne podržavaju protest koji je najavljen na gradskom trgu 22. aprila, jer smatraju da je politički obojen te da je na njegovom čelu "ugledni građanin i član DPS-a".

Podržavamo svaki protest koji je u interesu obespravljenih radnika. Ne služimo se lažima i prevarama kao što se služi "taj istaknuti član DPS-a" koji je u odboru najavljenog protesta" saopštili su na konferenciji za novinare Čabarkapa, Simović, Šćepanović, Knežević i Čelebić.

Pozvali su sve bivše radnike,penzionere i ostale poštene i socioekonomskom situacijom ugrožene građane da u ponedjeljak u 10 časova, ispred Spomenika palim borcima u centru grada daju podršku invalidima rada u ostvarivanju svojih prava.

Članica odbora koji organizuje protest u nedjelju Stojka Bošković u telefonskom razgovoru saopštila je "Vijestima" da se stiče utisak da se vrši pritisak na članove odbora u vezi najavljenog protesta.

"Neki od članova preključe i juče nisu došli na sastanak što se ne može protumačiti drugačije već da je neko uticao na njih. Optužbe koje stižu na račun nekih naših članova da pripadaju DPS-u su bez osnova i sračunate da se omalovaži naš protest. Naše najavljeno okupljanje u nedjelju za sigurno nema političku konotaciju već je isključivu u interesu svih obespravljenih radnika i socijalno ugroženih građana" kazala je Bošković.

Ona je najavila da neće odustati od najavljenog protesta u nedjelju bez obzira što im se osipa odbor.

Protest se organizuje pod sloganom "Roditelji i djeca zajedno za bolju budućnost".

Bonus video: