Jako nevrijeme paralisalo Budvu, voda prodrla u podrume i garaže

Voda je prodrla u garaže i podrume stambenih zgrada u nekoliko gradskih naselja, a prava drama bila je u Bečićima i Rafailovićima
191 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2012. 09:42h

Jako nevrijeme praćeno obilnim padavinama koje je tokom noći protunjilo Budvom bukvalno je paralisalo grad, a radnici komunalnog preduzeća i pripadnici Službe zaštite i spasavanja od rane zore su na terenu.

Bujični potoci, koji su pretvoreni u prave rijeke, onemogućili su saobraćaj glavnin gradsuim ulicima, korz tunel Mogren prema Kotoru, dok je prava rijeka bila na glavnoj ulici ka Starom gradu.

Voda je prodrla u garaže i podrume stambenih zgrada u nekoliko gradskih naselja, a prava dram bila je u Bečićima i Rafailovićima gdje se potok izlio i preplavio bulevar.

Sa svih strana građani su dozivali vatrgosce kako bi im pomogli, a stanje je već u jutarnjim satima stabilizovano.

"Sinoć poslije 22 časa počela je kiša jako da pada i do jutros do 7 časova palo je 86 litara po metru kvadratnom na području Opštine Budva. Svakako su to velike količine padavina za tako kratko vrijem , a inače svih ovih prethodnih dana padala je kiša tako da je zemlja napunjena i nije mogla da primi toliku količinu vode. Od Lastve Grbaljske gdje smo pritekli u pomoć porodici Mikijelj koja je bila ugrožena od jednog potoka koji je išao iz brda i gdje smo poslije ponoći intervenisali, pripadnici naše službe su morali reaguju i u hotelu „Odisej" gdje su poplavili podrumski prostori", kazao je načelnik Službe zaštite i spasavanja Zdravko Šljukić.

On je naveo da je saobraćaj bio otežan kroz tunel Mogren na Žutoj gredi, gdje je desna saobraćajna traka bila poplavljena.

"Na Topliški put od vrha pa sve do glavne raskrsnice bujični potoci su nanijeli kamenje, a bilo je i odrona i klizanja zemljišta što je onemogućavalo normalno odvijanje saobraćaj. Bilo je nanosa i u naselju Podkošljun kod hotela Alexandar, u ulici Veljka Vlahovića, u Bečićima, u Rafailovićima su potopljeni podrumski prostori kuće Luke Rafailovića, stambene zgrade kod hotela The Queen of Montenegro gdje su potopljeni satovi za struju zbog čega je prijetila opasnost da dođe do večih incidenata", kazao je Šljukić.

Ekipe i dalje na terenu i saniraju podrumske i stambene prostore koji su ugroženi poplavnim vodama

On je naveo da su ekipe i dalje na terenu te saniraju podrumske i stambene prostore koji su ugroženi poplavnim vodama.

Predstavnici Opštinskog sektretarijata za gradsku infrastrukturu su na terenu kako bi utvrdili nastalu štetu i stanje potoka na teritoriji grada.

Odroni na Zavali, Topliškom putu...

Zamjenik direktora Komunlnog preudzeća Rade Bauk kazao je da su radnici toga preduzeća od 4,30 sati ujutru na terenu.

"Bilo je mnogo mnogo odrona na Zavali, Topliškom putu, u Boretama. Izašli odmah na teren sa vatrogasnom jedinicom, u saradnji sa policijom. Ugrubo smo očistili te odrone, tako da se može saobraćati. Oprali smo glavnu raskrsnicu prema gradu, jer je tu bila velika količina šodera i zemlje koje je voda nanijela.Spremni smo u svakom trenutku da pomognemo građanima koliko je to u našoj moći. Pokušavamo da očistimo neke kanale da bi voda otišla da ljudima ne bi plavile kuće", kazao je Bauk.

Galerija

Bonus video: