Brod nam donosi 30 tona detonirajućih štapina i detonatora

Radulović, koji kontroliše promet naoružanja preko Luke Bar, istakao je da roba koja se nalazi na brodu, "ima sva potrebna dokumenta" za uvoz i tranzit preko Crne Gore
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2012. 01:28h

Njemački teretni brod "Atlantik kruzer" uploviće naredne sedmice u Luku Bar, gdje će istovariti oko 30 tona detonatora i detonirajućih štapina.

"Riječ je o potpuno regularnom poslu, koji je dobio sve dozvole crnogorskih nadležnih organa", rekao je juče "Vijestima" Dragan Radulović, inspektor MUP-a - Sektora za vanredne situacije i civilnu bezbjednost.

Radulović, koji kontroliše promet naoružanja preko Luke Bar, istakao je da roba koja se nalazi na brodu, "ima sva potrebna dokumenta" za uvoz i tranzit preko Crne Gore.

"Vijesti" nezvanično saznaju da se dolazak broda u Bar očekuje 26. aprila.

"Ne radi se o eksplozivu, već o inicijalnim sredstvima - detonatorima i detonirajućim štapinima. Vlasnik robe u Crnoj Gori je preduzeće "Jugobiciklo promet" iz Podgorice, koje posjeduje sve potrebne licence za bavljenje ovim poslom. Dio te robe biće korišćen u Crnoj Gori za potrebe preduzeća koja se bave miniranjem, a dio robe je u tranzitu", objasnio je Radulović.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: