Kružni tok kod Delte završavaju za nekoliko dana

Završetak kružnog toka kasnio je i zbog loših vremenskih prilika u februaru
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2012. 16:05h

Kružni tok kod Delta sitija biće završen za nekoliko dana, pa će uskoro u saobraćaj biti puštene sve četiri trake, saopšteno je iz građevinske firme “Tehno put”, koja izvodi radove.

Završetak kružnog toka kasnio je i zbog loših vremenskih prilika u februaru.

Izgradnja kružnog toka počela je devetog januara, a rok za završetak bio je 60 dana, dok vrijednost iznosi 311.764 eura. Radovi su trebali da počnu ranije, ali zbog neriješenih imovinsko- pravnih odnosa i građevinske dozvole se kasnilo sa početkom ozgradnje kružnog toka.

"Ovdje je veoma nezgodno za saobraćaj, pošto se radi o veoma prometnoj saobraćajnici, a veliki broj automobila se priključivao sa parkinga Delta sitija i naselja sa druge strane bulevara.

Problem velike gužve biće riješen završetkom kružnog toka, pa će i nama vozačima biti olakšan saobraćaj. Istina je da se kasni sa završetkom radova, ali ni vremenski uslovi u posljednje vrijeme radnicima angažovanim na završetku kružnog toka nijesu išli naruku. Ipak, sve će se brzo zaboraviti kada se završe radovi", kazao je Dragan Šuković, kojeg smo zatekli na parkingu ispred Delte.

Gojko Aleksić kazao je da će pomenuti kružni tok riješiti problem sigurnosti saobraćaja koji je postojao ranije.

"Kružni tok je najbolje rješenje za ovu raskrsnicu, a takve raskrsnice su najbolje rješenje u Evropi. Neće se možda riješiti toliko problem gužvi u saobraćaju koliko bahatosti vozača. Kružni tok je bio potreban jer nije bilo semafora", rekao je Aleksić.

Galerija

Bonus video: