Sekulić osudio uskršnji piknik: Jagnjadima nema mjesta u Starom gradu

Tokom uskršnjih praznika u srcu najstarije naseobine na Jadranu na pločniku je zapaljena vatra i postavljen ražanj sa četiri jagnjeta
58 pregleda 0 komentar(a)
jagnjići, Foto: Vuk Lajović
jagnjići, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.04.2012. 10:50h

Sekulić je osudio pečenja jagnjadi u Starom gradu tokom Uskrsa, koje su "Vijesti" objavile, a koje je izazvalo veliku medijsku pažnju.

Uskršnji piknik u Budvi: U srcu Starog grada pekli jagnjad na ražnju >>>

"Takvim manifestacijama i takvim izlivima ugostiteljskim nije mjesto u Starom gradu u Budvi i apsolutno se ne slažem sa onima koji su tako nešto uradili. Mislim da je to pitanje za sve nas, za ukupni naš mentalitet, odnosno prema kulturnoj baštini sa jedne strane, turizmu sa druge strane.

Cijenim da je trebalo neko to da sankcioniše, samo je pitanje koji je državni organ nadležan u ovoj situaciji. Mislim da je to ipak, rekao bih u prvom redu neka opštinska komunalna inspekcija opštinska", kazao je Sekulić.

Tokom uskršnjih praznika u srcu najstarije naseobine na Jadranu na pločniku je zapaljena vatra i postavljen ražanj sa četiri jagnjeta.

Prema riječima mještana Staroga grada koji su i pozvali redakciju „Vijesti“, samo je falilo da prethodno jagnjad budu zaklana, pa kako to biva onda ispečena.

Bonus video: