Cvjetna pijaca ispred budvanskih bedema

Ona je dodala da će na Cvjetnoj pijaci sestre iz manastira Duljevo izložiti prirodne proizvode, pravljene po tradicionalnoj recepturi
64 pregleda 0 komentar(a)
Stari grad Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Stari grad Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.04.2012. 17:15h

Nizom ekoloških aktivnosti, sadnjom bilja i uređenjem dvorišta novog dječjeg vrtića u Budvi i vrtića u Petrovcu, te organizovanjem potpuno autentične takozvane Cvjetne pijace, Turistička organizacija opštine Budva obilježiće i ovogodišnji Dan planete Zemlje.

Portparolka TO Budva Darja Marović kazala je da im je želja da organizuju i događaj koji bi sve građane podstakao na brigu o svojoj neposrednoj životnoj okolini.

“U saradnji sa pet cvjećara iz Budve - ’Avant-garden’, ’Liza’, ’Dada’, ’Garden’ i ’Five’, Turistička organizacija opštine Budva organizovaće Cvjetnu pijacu, na trgu između Starog grada i hotela ’Avala’ u subotu, od 11 do 18 časova. Uz promotivne cijene i mnoštvo raznovrsnog bilja posjetioci će moći da dobiju i korisne savjete od stručnih lica o načinu njegovanja biljaka”, najavila je Marović.

Ona je dodala da će na Cvjetnoj pijaci sestre iz manastira Duljevo izložiti prirodne proizvode, pravljene po tradicionalnoj recepturi.

“Svi koji budu došli moći će da vide potpuno prirodne kozmetičke preparate, sapune od kozjeg mlijeka, eterična ulja mediteranskog bilja i ostalo. Ove godine prvi put, u susret budvanskom karnevalu, posjetioci će imati priliku da sebi obezbijede unikatnu masku iz studija ’Topuzoska’ i urade face-painting - oslikavanje lica za odrasle i djecu po želji”, kazala je Marović.

Bonus video: