Tivat: Fontane sa zacementiranim odvodom i pokvarenom pumpom

Cijeli taj poslovno-stambeni kompleks koji je podigla podgorička firma „Građevinar“ urađena je izuzetno nekvalitetno
59 pregleda 0 komentar(a)
Fontana Tivat, Foto: Siniša Luković
Fontana Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 18.04.2012. 12:36h

Zajedničkom akcijom i ulaganjem JP „Komunalno“ i JP „Vodovod i kanalizacija“ Tivat, fontana u velikom Gradskom parku ispred spomenika narodnim herojima Milanu Sasiću i Sergeju Mašeri konačno je popravljena.

Brojne goste koji su se na 71. godišnjicu pogibije dvojice heroja okupili ispred spomenika u Gradskom parku dočeko je mali vodoskok i mnogo čistiji i uredniji bazen fontane koja je inače, bila dugo zapuštena i prepuštena nebrizi i vandalima.

Sa druge strane, još ništa nije urađeno na osposobljavanju fontane na centralnom gradskom Trgu magnolija koja je već duže vrijeme van funkcije. Trenutno od tri segmenta ove fontane, radi samo sjeveroistočni jer su ugostitelji koji imaju lokale u blizini fontane sami sakupili novac za njegovu opravku.

Zapadni dio fontane „okrenut“ prema zgradi Opštine Tivat već poodavno je suv, dok je sasvim drugačija situacija u trećem segmentu, okrenutom prema terasi kafića sa simboličnim imenom „Fontana“. Ovdje je problem to što je neko zacementirao i zatvorio odvod fontane u nestručnom pokušaju da tako spriječi curenje vode ispod nje, odnosno Trga magnolija, u podzemni prostor objekta Gradske zelene pijace.

Stoga je trenutno taj segment fontane pun kišnice, a vlasnici okolnih ugostiteljskih objekata koji su kupili nove pumpe za rad fontane ne mogu ih ugraditi zato što voda iz bazena nema gdje da otiče.

Užasna gradnja

Inače, fontana na Trgu magnolija kao i cijeli taj poslovno-stambeni kompleks koji je podigla podgorička firma „Građevinar“ urađena je izuzetno nekvalitetno sa lošom kineskom hidro-opremom i pumpama koje su se do sada češće kvarile nego što su bile u pogonu.

Iz tivatskog „Vodovoda“ koji je nadležan da održava svim fontanama i javnim česmama na području opštine, nezvanično nam je rečeno da fontanu na Trgu od magnolija još nisu zvanično preuzeli na održavanje zato što je ona, kao i cijeli taj kompleks, još pod garantnim rokom pa bi izvođač radova – „Građevinar“ trebalo da o svom trošku ukloni sve nedostatke.

To bi se, prema nezvaničnim informacijama, trebalo i desiti u narednih desetak dana jer i lokalna uprava u Tivtu insistira da se fontana na Trgu magnolija popravi i osposobi pred nastupajuću ljetnju turističku sezonu.

Bonus video: