Objavljen tender za zakup kupališta, na spisku i tri najatraktivnije plaže

Od ustupanja plaža očekuje se prihod od najmanje 300.000 eura za ovu sezonu
145 pregleda 0 komentar(a)
Ričardova glava, Foto: Vuk Lajović
Ričardova glava, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.04.2012. 17:43h

Tri najatraktivnije crnogorske plaže, budvanske Mogren I i Ričardova glava, kao i Trsteno koja se nalazi na području kotorske opštine, ponuđene su na tenderu, a “Morsko dobro” za nihovo ustupanje na jednogodišnje korišćenje traži minimalno 86.000 eura, koliko iznosi početna cijena.

Javno preduzeće „Morsko dobro“ objavilo je tender na kojem su se našle čak 83 plaže u šest primorskih opština, od čijeg ustupanja očekuje prihod od najmanje 300.000 eura za ovu sezonu.

Svakako, najviše pažnje na otvaranju ponuda, koje je zakazano za četvrtak, izazvaće informacija ko će biti budući zakupci Mogrena i Ričardove glave, koje je do prošle godine, preko svojih nekoliko firmi, “držao” suvlasnik hotela “Avala“, kolašinski biznismen Zoran – Ćoćo Bećirović.

Plaža Trsteno, godinama važi za omiljeno mjesto razonode i zabave. Atraktivna plaža ponuđena je po minimalnoj početnoj cijeni od 24.000 eura

Decenijama najpopularniju budvansku plažu, prošle godine je za istu cijenu “držala” u zakuop budvanska kompanija „Nikky beach“.

Na tenderu je i dio plaže ispod hotela “Avala”, odnosno dio plaže Brijeg od Budve, poznatije kao Ričardova glava, u dužini od 80 metara, i to po minimalnoj cijeni od 28.600 eura.

U okviru kupališta planiran je privremeni objekat - plažni bar sa terasom, kao i pristanišni dok sa platformom.

Prošle godine tu plažu je po istoj cijeni u zakup bila uzela firma “Club 88”, koju je osnovala Bećirovićeva kompanija „Bepller & Džejkobson“, koja se, inače, vodi i kao vlasnik “Avale“, kao i budvanska firma „CPL Montenegro”.

Samo od izdavanja u zakup 18 plaža na području budvanske opštine, “Morsko dobro” će ove godine inkasirati najmanje 105.000 eura

Interesantno je da je u zakup prošle godine firma „Bepler & Džejkobson“ “držala” i plažu Mogren II, za godišnji zakup od 14.140 eura.

Ništa manje atraktivna plaža je i Trsteno, koja godinama unazad važi za omiljeno mjesto razonode i zabave. Kako se navodi u tenderu, ta atraktivna plaža ponuđena je po minimalnoj početnoj cijeni od 24.000 eura za ovu sezonu.

Trećina prihoda od Budve

Samo od izdavanja u zakup 18 plaža na području budvanske opštine, “Morsko dobro” će ove godine inkasirati najmanje 105.000 eura, što je trećina od ukupnog prihoda predviđenih tenderom.

Na tenderu se našlo i 19 plaža na hercegnovskoj rivijeri, koje se daju u jednogodišnji zakup po ukupnoj početnoj cijeni od 51.000 eura. Najveći iznos zakupnine, od 16.300 eura, ponuđen je za zakup 75 metara dugog dijela Kalajzića plaže na Savini, uz donju ivicu Šetališta pet Danica.

Za zakup će se nadmetati i zainteresovani za dvije tivatske plaže, ispod hotelskog kompleksa “Kamelija”, po početnoj cijeni od 2.000 eura, i betonsko kupalište sa zapadne strane kupališta hotela “Palma”, sa godišnjom zakupninom od 800 eura.

Kada je riječ o barskoj rivijeri, ponuđeno je ukupno 14 plaža od kojih javno preduzeće očekuje najmanji prihod od 61.000 eura, dok je od izdavanja u zakup osam ulcinjskih plaža, minimalno inkasiranje 42.000 eura.

Bonus video: