Kuvari i poslastičari će se usavršavati u Peruđi

U prvoj polovini oktobra, na studijski boravak u Peruđu putuje prva grupa od 15 srednjoškolaca iz Budve i Podgorice
0 komentar(a)
Đurđević, Žipančić, Foto: Radomir Petrić
Đurđević, Žipančić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 17.04.2012. 17:56h

Nakon priprema započetih još prošlog ljeta, projekat "Umbria Montenegro exchange", posvećen specijalističkoj obuci naših đaka i profesionalaca kuvara, poslastičara i konobara u italijanskom gradu Peruđa, ušao je u fazu realizacije.

U prvoj polovini oktobra, na studijski boravak u Peruđu putuje prva grupa od 15 srednjoškolaca iz Budve i Podgorice, potvrđeno je "Vijestima" iz turističkog sektora agencije „Lovćenšped turs“, koja sprovodi projekat.

"Program smo predstavile đacima i profesorima budvanske Srednje škole "Danilo Kiš", podgoričke Srednje stručne škole "Sergije Stanić" i studentima iz Miločera. Desetodnevni boravak u Peruđi biće nadgradnja njihovog znanja, obići će velike proizvođače italijanskih prehrambenih brendova, prestižni univerzitet za kuvarstvo, institut za hotelijerstvo u Spoletu, a predviđena je i praksa u restoranima", kazala je Danijela Đurđević iz Bara, koja sa Marijom Zipančić iz Herceg Novog godinama živi i radi u Peruđi.

Zipančić je dodala da je program zainteresovao i Privrednu komoru Crne Gore, jer će podjela sertifikata polaznicima biti obavljena u Crnoj Gori, na okruglom stolu koji će okupiti predstavnike prehrambene industrije regije Umbrija.

"U Podgorici nas je primio i ambasador Italije u Crnoj Gori Serđo Barbanti koji je podržao program i pohvalio inicijativu da se na okruglom stolu okupe privrednici Umbrije i Crne Gore", kazala je Zipančić.

Bonus video: