Zbog velike kiše u Herceg Novom nastala jezera

Iako su nedavno vatrogasci očistili odvode za površinsku vodu na Mojdeškom putu, tamo se ponovo stvorila rijeka. Ako bude obilnijih padavina voda bi mogla da dođe i do kuća ispod puta
110 pregleda 0 komentar(a)
Meljine poplave, Foto: Slavica Kosić
Meljine poplave, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.04.2012. 16:34h

Kiša koja je padala proteklog vikenda i danas najviše problema u Herceg Novom donijela je vozačima, jer su se na pojedinim saobraćajnicama formirala mala jezera.

Najteže je bilo na dijelu Jadranske magistrale u Meljinama, gdje je zbog začepljenih odvoda poplavljen dio magistrale ispred benzinske pume i Vatrogasnog doma s jedne i perionice automobila i samoposluge “Merkator” s druge strane saobraćajnice.

Šahtovi nijesu mogli odjednom da prihvate ogromnu količinu vode, pa se ona izlivala na put. Kako je intenzitet kiše slabio, tako se i dio vode povukao sa kolovoza.

Branko Mitrović, direktor Javno-stambeno-komunalnog preduzeća, “Vijestima” je kazao da su redovno čistili sve odvode i da su razlog začepljenja šahtova najvjerovatnije velike padavine koje su nanijele otpad i onemogućile prihvat velike količine vode.

Njihove službe nijesu dežurale za praznike.

Iako su nedavno vatrogasci očistili odvode za površinsku vodu na Mojdeškom putu, tamo se ponovo stvorila rijeka koja je tekla putem. Ako bude obilnijih padavina, koje su najavili meteorolozi, voda bi mogla da dođe i do kuća ispod puta.

Od ponoći do ponedjeljka do 18 sati palo je više od 30 litara kiše po metru kvadratnom, ali, osim na putevima, padavine nijesu prouzrokovale probleme, a ni štete u hercegnovskoj opštini.

Bonus video: