Mojkovačka ulica je samo pred izbore bila oprana, a rupe sanirane

Ulica nema trotoar, kao ni adekvatne šahtove za odvod atmosferskih voda, ali ni drugu neophodnu infrastrukturu. Često se dešavaju i kvarovi na javnoj rasvjeti
111 pregleda 0 komentar(a)
Mojkovačka ulica, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Mojkovačka ulica, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 16.04.2012. 09:48h

Mještani Mojkovačke ulice u bjelopoljskom naselju Medanovići ponovo su upozorili nadležne u opštini da je krajnje vrijeme da se riješe komunalno-infrastrukturni problemi.

Član Savjeta Mjesne zajednice Medanovići Marko Hajduković rekao je da je asfalt gotovo čitavom dužinom ulice, koja se nalazi na uzbrdici, uglačan i pun udarnih rupa koje su najizraženije na krivini nedaleko od ulaza u krug gradske Bolnice, a na nekim mjestima put je počeo da potanja.

Pješacima je otežano kretanje u vrijeme kiše i poledice.

“Ulica nema trotoar, kao ni adekvatne šahtove za odvod atmosferskih voda, ali ni drugu neophodnu infrastrukturu. Često se dešavaju i kvarovi na javnoj rasvjeti, što predstavlja dodatnu opasnost za kretanje pješaka u noćnim satima. Ništa nije bolja situacija ni na dionici puta koji vodi prema Cerovu i u više navrata smo se obraćali nadležnima u lokalnoj upravi da se riješe navedeni problemi”, kazao je Hajduković.

Očigledno je da lokalna vlast i resorna ministarstva ove institucije koriste isključivo u predizborne kampanje, kao što je bio slučaj 2010. godine, prilikom otvaranja Doma za stare, kada je organizovano oprana ulica i sanirane udarne rupe, kako bi tadašnji predsjednik Vlade Milo Đukanović otvorio taj objekat, da bi se nakon toga ponovila sadašnja situacija

“Puna je rupa, bez odgovarajućih pješačkih staza, iako se ovom ulicom direktno dolazi do Bolnice, Doma zdravlja, Doma za stare i Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju ’Tisa’. Očigledno je da lokalna vlast i resorna ministarstva ove institucije koriste isključivo u predizborne kampanje, kao što je bio slučaj 2010. godine, prilikom otvaranja Doma za stare, kada je organizovano oprana ulica i sanirane udarne rupe, kako bi tadašnji predsjednik Vlade Milo Đukanović otvorio taj objekat, da bi se nakon toga ponovila sadašnja situacija”, kazao je Ružić.

On je u ime svoje partije apelovao na lokalnu vlast da kroz program javnih radova što skorije krene u rješavanje problema u Mojkovačkoj ulici.

Potpredsjednik Opštine Radovan Obradović potvrdio je da je Mojkovačka ulica jedna od najznačajnijih u gradu.

“Svjesni smo da je toj ulici potrebna kompletna rekonstrukcija, ali za taj posao su neophodna i velika novčana sredstva. Tražiće se model da se realizuje taj posao, jer se radi o saobraćajnici od vitalnog interesa za sve građane, te u tom pravcu očekujemo i pomoć države”, kazao je Obradović.

Bonus video: