Zbog naprslog stakla vratili avion u Podgoricu

Avion “Montenegro erlajnza” vraćen na podgorički aerodrom nedugo nakon polijetanja
19978 pregleda 19 komentar(a)
“Foker” “Montenegro erlajnza” (Ilustracija)
“Foker” “Montenegro erlajnza” (Ilustracija)
Ažurirano: 24.02.2019. 08:58h

Redovni let “Montenegro erlajnza” iz Podgorice za Pariz juče je nedugo nakon polijetanja prekinut, a avion vraćen na podgorički aerodrom, jer je na vjetrobranu letjelice došlo do naprsnuća stakla.

O vraćanju aviona koji je sa aerodroma u Golubovcima poletio u 11.40 redakciju je informisala putnica.

Da je avion vraćen, potvrdili su i iz nacionalne avio kompanije, istakavši da bezbjednost putnika nije bila ugrožena.

“Na letu ‘Montenegro erlajnza’ YM 234, iz Podgorice za Pariz, ubrzo nakon polijetanja, na jednom od aviona tipa “foker” 100 došlo je do naprsnuća spoljašnjeg sloja višeslojnog vjetrobranskog stakla u kokpitu aviona. Letačka posada ‘Montenegro erlajnza’ je postupila po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama i kao i na svakom drugom letu rutinski prizemljila avion”, kazali su “Vijestima” iz kompanije.

Dodaju i da bezbjednost i sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi.

Putnici sa leta za Pariz su, kako navode u kompaniji, nakon vraćanja aviona adekvatno zbrinuti i prebačeni u drugu letjelicu, koja je za Pariz poletjela nešto poslije 16.00 sati.

Iz “Montenegro erlajnza” su kazali i da događaji poput jučerašnjeg na njihovoj letjelici “nisu nepoznanica u svijetu komercijalne avijacije”, te da su “česta pojava i kod ostalih avio-kompanija širom svijeta”.

“Samim tim što je vjetrobransko staklo višeslojno, naprsnuće jednog sloja ne može ugroziti sigurnost i bezbjednost putnika i posade aviona”, kazali su iz kompanije, dodajući da će staklo biti zamijenjeno, a avion vraćen u saobraćaj u najkraćem mogućem roku.

Bonus video: