Folklorni ansambl "Danilovgrad" razveselio igrama

Publika je uživala u igrama iz stare Crne Gore, Vrsute, Makedonije, Rožaja...
259 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2012. 13:52h

U prepunoj bioskopskoj sali danilovgradskog Centra za kulturu Folklorni ansambl "Danilovgrad" sinoć je održao godišnji koncet.

Tokom skoro dvočasovnog programa igrači iz ovog društva i njihovi gosti i prijatelji iz KUD-a "Crna Gora", KUD-a "Boka" iz Tivta, KUD-a "Koraci" iz Nikšića i PK "Matrix" iz Danilovgrada, kao i mladi guslar Vladimir Radojević mijenjali su se na sceni.

Publika je uživala u igrama iz stare Crne Gore, Vrsute, Makedonije, Rožaja, a godišnji koncert bio je prilika da se ovaj mladi ansambl prikaže u najboljem svjetlu.

Ovaj ansambl postoji tek nešto više od dvije godine, ali nastupali su na festivalima u Turskoj, Poljskoj,Češkoj, Ukrajini, Albaniji, Bosni i Hercegovini.

Pred njima su pripreme za koncerte u drugim gradovima Crne Gore i regiona, a dobili su poziv za učešće na festivalu u Albaniji.

Predsjednik kluba Vladimir Vuksanović zahvalio se svima koji su im pomagali, a naročito lokalnoj upravi, JU Centar za kulturu Danilovgrad i direktoru te ustanove Ranku Vukoviću koji su im od osnivanja kluba bili "pri ruci".

Galerija

Bonus video: