Crnogorski vojnici bezbjedni u Avganistanu

Vuksanović je za magazin Partner rekao da bi bilo nelogično da ne postoji rizik na mjestima gdje se nalaze vojnici, ali da su crnogorske trupe bezbjedne
102 pregleda 0 komentar(a)
vojnici Avganistan, Foto: Mod.gov.me
vojnici Avganistan, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 14.04.2012. 13:20h

Crnogorski vojnici, koji su u ISAF misiji u Avganistanu, nalaze se na veoma bezbjednoj lokaciji, kazao je oficir Vojske Crne Gore (VCG) Miodrag Vuksanović.

Vuksanović koji je bio angažovan na dužnosti štabnog oficira, u Štabu regionalne komande Sjever, od avgusta prošle godine, u skladu sa NATO procedurama za predlaganje i dodjelu pohvala, dobio je pohvalu za izuzetnu kvalitetnu realizaciju radnih zadataka tokom trajanja misije.

On je za magazin Partner rekao da bi bilo nelogično da ne postoji rizik na mjestima gdje se nalaze vojnici, ali da su crnogorske trupe bezbjedne.

"Ako se sagleda trenutna bezbjednosna situacija, tamo gdje se nalaze crnogorski vojnici i gdje izvršavaju svoje radne zadatke, mislim da su trenutno veoma bezbjedni", kazao je Vuksanović.

Prema njegovim riječima, nema indikatora koji bi ukazali na njihovo trenutno ugrožavanje, ali uvijek postoji rizik.

Vuksanović je ocijenio da je prijetnja od infiltracije članova talibanskog ili nekog drugog pobunjeničkog pokreta, u avganistanske snage bezbjednosti je konstantna.

Time se,kako je dodao, povećava i rizik za ugrožavanje vojnika multinacionalnih snaga, i u bazama i kampovima.

"Međutim ja sam ubijeđen, da će mjere koje multinacionalne snage preduzimaju na neutralisanje ove prijetnje i dalje biti veoma efikasne i da se ništa tako neće desiti, naročito ne tamo gdje su crnogorksi vojnici", zaključio je Vuksanović.

Bonus video: