Daćemo Raoniću 100 eura ako dokaže da naši aparati "gutaju novac"

Iz "Europayment-a", čiji je aparat Siniša Raonić odnio kažu da su avodi netačni i nemogući
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2012. 07:58h

Povodom tekstova “Odnio kući aparat koji mu je gutao novac” i “Raonić kao Robin Hud” reagovala je kompanija Europayment koja u Crnoj Gori ima 120 terminala za elektronsku dopunu telefonskih računa.

“S obzirom na to da imamo više od 2.500 stalnih i zadovoljnih korisnika dnevno, dužni smo da zbog njih kao i zbog novih korisnika odstranimo i najmanju sumnju u naše poslovanje. Svi navodi u tekstu o terminalima koji "gutaju novac" u našem slučaju su nemogući jer su platni terminali povezani sa ozbiljnim softverom koji identifikuje sve operacije koje se preko njega izvršavaju, a transakcije se automatski obrađuju od strane nezavisnog procesora i identifikuju kod operatera."

"Samim tim je naprosto nemoguće da postoji razlika u listingu i iznosu novca koji je fizički u aparatu”, navodi se u saopštenju, uz objašnjenje da se greške mogu desiti, ali ne zato jer aparat "guta pare".

Postoji procedura provjere svake transakcije koja je prijavljena kol centru. Nažalost su sve učestalije i lažne prijave o progutanom novcu od strane korisnika koji u stvari nisu ubacili novac, pa čak i dobijamo prijave od korisnika koji su koristili terminale drugih kompanija

“Shodno statistikama za proteklih godinu dana, koliko uspješno posluje Europayment, preko 99,9 procenata takozvanih grešaka se desi zbog pogrešno ukucanog broja, pogrešno odabranog operatera itd. Ostalih 0,01 odsto grešaka se dešava zbog pada napona struje, gubitka signala ili kvarova na mreži koje nažalost ne možemo ni predvidjeti ni ukloniti. Ali u oba slučaja naš kol centar (brojevi telefona su označeni na terminalima) prati svakog trenutka sve transakcije unutar sistema i uvijek je na raspolaganju korisnika kako bi se sve greške ispravile u korist korisnika".

"Postoji procedura provjere svake transakcije koja je prijavljena kol centru. Nažalost su sve učestalije i lažne prijave o progutanom novcu od strane korisnika koji u stvari nisu ubacili novac, pa čak i dobijamo prijave od korisnika koji su koristili terminale drugih kompanija. Sigurni smo da na kraju svakom našem korisniku koji je izvršio dopunu preko naseg terminala stigne novac na račun", navodi se u saopštenju kompanije Europayment i dodaje da "narandžasti terminali ne kradu novac".

“Toliko smo sigurni u to da smo spremni da platimo svakom korisniku naših terminala 100 eura ukoliko dokaže da naši terminali "gutaju novac". Više o toj akciji ćete saznati u medijima kao i na našoj Facebook stranici sljedeće nedjelje", poručuju iz kompanije Europayment.

Bonus video: