Svetlana Vujanović na čelu Apelacionog suda

Sudski savjet saopštio je da je za sudiju Apelacionog suda CG izabran Dragiša Rakočević, dosadašnji sudija Višeg suda u Podgorici
563 pregleda 0 komentar(a)
Svetlana Vujanović, Foto: Boris Pejović
Svetlana Vujanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.04.2012. 18:47h

Sudski savjet izabrao je Svetlanu Vujanović za predsjednika Apelacionog suda.

Svetlana Vujanović je supruga predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i dugogodišnji sudija u Višem i Apelacionom sudu.

Sudski savjet saopštio je da je za sudiju Apelacionog suda CG izabran Dragiša Rakočević, dosadašnji sudija Višeg suda u Podgorici, koji je istovremeno privremeno upućen na rad u taj sud.

“Milica Vlahović i Ibrahim Smailović, savjetnici u podgoričkom Višem i Osnovnom sudu, izabrani su za sudije Osnovnog suda u Podgorici. Za sudiju Osnovnog suda u Kotoru izabrana je Sandra Bursać, savjetnik u Višem sudu u Podgorici, dok su za sudije bjelopoljskog Osnovnog suda izabrani Milanka Jokić, savjetnik u Višem sudu u Bijelom Polju i Almir Muratović, dosadašnji savjetnik u Upravi policije u Bijelom Polju”, navodi se u saopštenju Sudskog savjeta.

Privremeno udaljenjeGorana Vrbice

Sudski savjet je donio odluku o privremenom udaljenju od vršenja dužnosti Gorana Vrbice, predsjednika Osnovnog suda na Cetinju i istovremeno u taj sud uputio sudiju Višeg suda u Podgorici Dragicu Vuković da zamjenjuje predsjednika suda.

Sudski savjet će uputiti inicijativu Vladi Crne Gore za izmjenu Odluke o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba

Sudski savjet će uputiti inicijativu Vladi Crne Gore za izmjenu Odluke o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera u dijelu koji se odnosi na rješavanje stambenih pitanja nosilaca sudijske funkcije.

“Na sjednici Sudski savjet je usvojio Izvještaj o radu Komisije za Etički kodeks sudija za period od 01. oktobra do 31. decembra 2011. godine i dao mišljenje na broj utvrđenih radnih mjesta u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Apelacionog suda CG”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: