Glavni grad za medijske uluge namijenio 25.000 eura

Bošnjak je kazala da joj namjerno nije saopšteno koliko se izdvaja novca za štampanje publikacije "PG info"
54 pregleda 0 komentar(a)
opstina, podgorica, zgrada, zgrada opstine, Foto: Arhiva "Vijesti"
opstina, podgorica, zgrada, zgrada opstine, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.04.2012. 19:09h

Glavni grad je tokom prethodne godine za medijske usluge potrošio 17.242, a za ovu godinu planiran je iznos od 25.000 eura.

Sekretar za finansije Glavnog grada Miomir Jakšić saopštio je da je prethodne godine za pripremu i emitovanje emisije PG raport utrošeno 9.509 eura, proizvodnju filma o Podgorici 5.800, a za emitovanje programa o radu Javne ustanove Narodna biblioteka "Radosav Ljumović" i KIC "Budo Tomović" 1.933 eura.

"Glavni grad u 2011. nije izdvajao sredstva za kontrolisanje medija", saopštio je na sjednici Glavnog grada Jakšić, odgovarajući na odborničko pitanje šefice kluba PzP-a Branke Bošnjak koliko je u 2011. utrošeno za medijsko izvještavanje o dešavanjima u Glavnom gradu, a koliko na sponzorisanje medija i da li neko radi analizu plaćenog izvještavanja.

Bošnjak je kazala da joj namjerno nije odgovoreno da li neko radi analizu plaćenog izvještavanja i ukoliko radi kakva je struktura plaćenih medijskih izvještaja, jer misli da je glavni i odgovorni urednik navedenih emisija gradonačelnik Miomir Mugoša i da je to sve radi njegove promocije, a ne promocije Glavnog grada i Skupštine.

Bošnjak je kazala da joj namjerno nije saopšteno koliko se izdvaja novca za štampanje publikacije "PG info"

"Zbog čega poslije milionskog iznosa koji je uložen za pokretanje lokalne televizije Glavnog grada, mi na kraju ništa ne radimo na tom projektu. Mi ne znamo, a možda se nešto i dešava. Ovaj iznos koji se izdvaja nije mali, naročito imajući u vidu ko je glavni urednik i za čiju promociju se to radi", kazala je Bošnjak.

Ona je kazala da joj namjerno nije saopšteno koliko se izdvaja novca za štampanje publikacije "PG info", koji se štampa dva puta godišnje, jer je i to medij o dešavanjima u Glavnom gradu.

Bonus video: