Svaki stanovnik Kotora po jednu sadnicu

Uprava šuma donirala 10.000 sadnica crnog bora i 4.500 sadnica bagrema, a Turistička organizacija Kotor 50 sadnica platana
62 pregleda 0 komentar(a)
požar Vrmac, Foto: Ivana Komnenić
požar Vrmac, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 11.04.2012. 12:18h

U toku akcije "Svaki stanovnik Kotora po jednu sadnicu", koja je organizovana povodom Mjeseca planete Zemlje u Kotoru se raditi na uređenju gradskog parka kao i svih prilaza gradu u zoni Morskog dobra.

U organizaciji JKP "Kotor", Turističke organizacije i Uprave šuma Crne Gore, od početka mjeseca zasađeno je 700 sadnica bagrema.

"Obzirom da je april mjesec planete zemlje napravljen je program pušumljavanja lokacija koje su nastradale u požarima kao i ozelenjavanje školskih dvorišta, vrtića, bolnica, gradskih parkova, šetališta", navodi se u saopštenju JP "Kotor".

Garden centar "Mondo verde" povodom akcije donira sadnice, a urediće i kružni tok na Krtoljskoj raskrsnici. Akciju će pomoći građevinska firma "Jedinstvo" iz Sevojna.

Podsjeća se da je u decembru 2011. i januaru 2012. u organizaciji JKP "Kotor", Turističke organizacije Rotor, Uprave šuma Crne Gore, uz pomoć Planinarskog društva "Vjeverica", NVO "Beštije", Vatrogasne službe, zasađeno 6.000 sadnica crnog bora na području Vrmca koji je stradao u ljetošnjem požaru.

Uprava šuma je donirala 10.000 sadnica crnog bora i 4.500 sadnica bagrema, a Turistička organizacija Kotor 50 sadnica platana.

Plan akcije

  • 14. april - sadnja platana u organizaciji sa Američkom ambasadom na Sv. Vrači, dvorištu školskog centra OŠ "Savo Ilić", uređenje kružnog toka na Krtoljskoj raskrsnici
  • 17. april - akcija sadnje OŠ "Ivo Vizin" Prčanj i OŠ "Nikola Đurković" Radanovići
  • 21. april - akcija pošumljavanja Goražde
  • 24. april - OŠ "Njegoš" i dom gluvih
  • 26. april - uređenje poteza od Maksija do Kipsa u Industrijskoj zoni
  • 28. april - akcija pošumljavanja Vrmca

Bonus video: