Milačić: Tražim 800.000 odštete od Barovića

"Tako ćemo to nevjerovatno vrijedno zemljište istrgnuti iz ruku organizovanog kriminala i zaštititi javni interes”, rekao je Milačić
0 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Arhiva Vijesti
Marko Milačić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.04.2012. 07:08h

Novinar i urednik “Pressa” za Crnu Goru Marko Milačić, tokom jučerašnjeg saslušanja u Osnovnom tužilaštvu, “za uvrede, prijetnju i povredu koje su mu nanijeli biznismen Veselin Barović i njegovi tjelohranitelji” procijenio je da naknada štete treba da iznosi 800.000 eura.

Milačić je “Vijestima” rekao da je, iako je takav zahtjev ljudima u Tužilaštvu izgledao nevjerovatan, te da je, iako “na prvi pogled, izgleda neosnovano, ipak riječ o itekako realnom i utemeljenom zahtjevu”.

“Naime, čovjek koji me je napao i pokušao da zastraši, upravo sa toliko novca je kupio 15 miliona kvadrata zemljišta Solane, čija je imovina nedavno prodavana na prvom tenderu za 250 miliona eura.

Dakle, taj čovjek, očito zahvaljujući bliskosti sa šefom Milom Đukanovićem, kupio je naš prirodni biser za smiješnu sumu”, rekao je Milačić, koga su saslušavala dva zamjenika osnovnog tužioca u Podgorici.

"Taj čovjek očito zahvaljujući bliskosti sa šefom Milom Đukanovićem, kupio je naš prirodni biser za smiješnu sumu”, rekao je Milačić

On je pojasnio da je, kada je procjenjivao naknadu štete želio da, nakon što sud presudi u njegovu korist, “a to se mora dogoditi jer je crnogorsko sudstvo nezavisno i istinoljubivo”, uzme 800.000 eura i za istu cijenu kupi Solanu.

“Jer u Crnoj Gori nema privilegovanih. Tako ćemo to nevjerovatno vrijedno zemljište istrgnuti iz ruku organizovanog kriminala i zaštititi javni interes”, rekao je Milačić.

Milačić je kazao da je pred tužiocem ponovio da u svojim tekstovima, ni u jednom tekstu, nije pomenuo Barovića jer je on u “političkom smislu nebitan”, ali da ga je kontroverzni biznismen napao jer kritike na račun Mila Đukanovića doživljava kao kritike na svoj račun.

Medijska organizacija jugositočne Evrope (SEEMO) osudila je napad na Milačića.

Bonus video: