Tužilaštvo provjerava aferu "Carine"

U okviru istrage će se provjeravati Sporazam o rješavanju međusobnih odnosa koji je Mugoša sklopio sa Popovićem u novembru 2011. godine
85 pregleda 0 komentar(a)
zemljište Carine Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
zemljište Carine Mugoša, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.04.2012. 17:44h

Tužilaštvo je počelo da istražuje poslove i sporazume u slučaju "Carine" u koji su uključeni gradonačelnik Miomir Mugoša i vlasnik kompanije "Carine" Čedomir Popović, javlja televizija Vijesti.

U okviru istrage će se provjeravati Sporazum o rješavanju međusobnih odnosa koji je Mugoša sklopio sa Popovićem u novembru 2011. godine i kojim je omogućeno da “Carine”, ponovo postanu vlasnik oko 15 hiljada kvadrata zemljišta na Starom aerodromu, iako je isti posao u decembru 2010. godine poništio Vrhovni sud.

Mugoša je sporno zemljište 2007. godine Popoviću bez tendera prodao za 2,5 miliona eura, iako je vrijeđelo 13,5 miliona, što znači da je kasa Glavnog grada oštećena za 11 miliona eura, što je i razlog zbog čega je MANS podnio krivičnu prijavu.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) predala je specijalnom tužiocu za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije, Đurđini Ivanović krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Miomira Mugoše i Čedomira Popovića, vlasnika kompanije “Carine”.

Iz MANS-a su kazali da se sumnja da je Mugoša izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i primanja mita, a da je Popović izvršio krivično djelo davanja mita.

Bonus video: