Majka sa četvoro djece gubi stan zbog čudne presude

Bez pisanog dokaza donijeta presuda da suprug Zorice Obrenović, koji je godinama u inostranstvu, treba da vrati 350 hiljada eura, a u protivnom ona će ostati bez stana
419 pregleda 0 komentar(a)
novac, pare, euro, Foto: Yaymicro.com
novac, pare, euro, Foto: Yaymicro.com
Ažurirano: 10.04.2012. 08:38h

Ukoliko podgorički Viši sud ne ukine presudu nikšićkog Osnovnog suda, nezaposlena majka Zorica Obrenović i njeno četvoro djece, uzrasta od četiri do 11 godina, na Vasrks će ostati bez krova nad glavom.

Zorici ostaje da se nada, kako kaže, da će Viši sud uočiti brojne propuste suda u Nikšiću i dozvoliti da se postupak ponovi, te joj time omogućiti normalan život sa njenom djecom.

Nikšićki Osnovni sud je, u februaru prošle godine, donio presudu kojom je obavezao njenog supruga Bojana Obrenovića, koga ni sama nije vidjela godinama, da vrati dug od 350 hiljada eura Nikšićaninu Milanu Stevoviću, zašta je Zorica saznala kada su joj u oktobru prošle godine izvršitelji podgoričkog Osnovnog suda došli na vrata njenog stana u Podgorici i rekli joj da taj stan pripada Stevoviću, te da se ona mora iseliti, kako je Stevović insistirao, do 15. aprila ove godine.

„ Kada su izvršitelji došli na moja vrata, nijesam znala o čemu se radi. Kada sam uzela presudu nikšićkog suda, shvatila sam da je sudija, bez ikakvog pisanog dokaza, na osnovu izjava Stevovićeve supruge i rođaka donijela presudu da moj suprug treba da mu vrati 350 hiljada eura.

Kasnije sam saznala, da je to mnogo veća suma nego što je moj suprug od njega pozajmio, a novac mu je, po njegovim riječima, vratio. Stevović je, u njegovom odsustvu, dopisivao zelenaške kamate. Smatram da je sud bio pod uticajem i pritiskom Stevovića, navela je Obrenović.

Stevović je kratko rekao „Vijestima“ da nije istina to što govori Obrenović, da on samo traži svoj novac, koji je pozajmio njenom mužu, i za koji ima pravosnažnu sudsku presudu, a najavio je i podnošenje tužbe i protiv nje.

Perišić: Nije bilo pritiska

Predsjednik nikšićkog Osnovnog suda Rade Perišić odbacio je optužbe Obrenovićeve da je Stevović imao ikakav uticaj na taj sud prilikom donošenja presude, te naveo da ne želi dalje komentarisati taj slučaj dok Viši sud ne odluči da li ima osnova za eventualno ponavljanje tog postupka.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: