Večeras na TV Vijesti: Je li domaće ulje baš uvijek zdravo?

Ulje koje kupujemo ima više slobodnih masnih kiselina, dakle masti koje mogu povećati nivo holesterola u krvi, nego što je dozvoljeno
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2012. 17:36h

Večeras u 21 i 50 na Televiziji Vijesti možete pogledati emisiju "Kvalitet na riječ", koja otkriva koliko je domaće maslinovo ulje u Crnoj Gori kvalitetno i bezbjedno za zdravlje.

Tokom protekle tri godine, u laboratorijama Centra za ekotoksikološka ispitivanja i Instituta za javno zdravlje, kontrolu maslinovog ulja domaće proizvodnje tražila je samo Uprava policije – sektor za zaštitu ličnosti i objekata. Inspekcije koje brinu o bezbjednosti hrane u malom broju slučajeva interesovalo je samo ulje iz uvoza.

Ali je zato TV Vijesti kontrolisala nekoliko slučajnih uzoraka i saznala kako ulje koje kupujemo ima više slobodnih masnih kiselina, dakle masti koje mogu povećati nivo holesterola u krvi, nego što je dozvoljeno.

Testirana ulja su kupljena u marketu, na pijaci, u kući. Po preporuci stručnjaka – provjerena je zdravstvena ispravnost i kvalitet, prije svega sadržaj slobodnih masnih kiselina.

Ne propustite na TV Vijesti, u 21.50!

Galerija

Bonus video: