Građani se najviše žale na mobilne operatere

Građani su se žalili i na usluge u apotekama i kod privatnih zanatlija, na obračun provizije u bankama, probleme prilikom isplate štete...
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2012. 11:45h

Najviše žalbi građana od početka godine stiglo je na račun mobilnih operatera, Elektroprivrede (EPCG) i Vodovoda, saopšteno je iz Centra za zaštitu potrošača (CEZAP). „Prigovori građana na račun mobilnih operatera uglavnom su se odnosili na kvalitet telefonskih aparata, kao i na probleme prilikom reklamacije u garantnom roku“, kazali su agenciji Mina-business iz CEZAP-a.Građani su se žalili i na visinu telefonskih računa, takozvano prevarno reklamiranje, ali i na naplatu usluga koje nijesu tražili.„Pretpostavka je da su prihvatili neki ponuđeni paket, a da nijesu znali o čemu se radi. Poznato je da se građanima svakodnevno, preko poruka, nude razne usluge i paketi, tako da ukoliko nijesu u toku svake novine vrlo lako mogu pogriješiti i prihvatiti nešto što u stvari ne žele“, objasnili su iz CEZAP-a.

Građani su se žalili i na visinu telefonskih računa, takozvano prevarno reklamiranje

EPCG ne prizanje zastarjelost

Građani su se, kada je riječ o EPCG, uglavnom žalili na pokušaj naplate zastarjelog duga i isključivanje sa mreže, visinu računa, obračun kamate, kao i lošu uslugu na šalterima.

"Što se itče prijava po pitanju zastarjelog duga, ništa značajno nije urađeno, jer EPCG ne priznaje zastarjelost i tužila je sve potrošače koji imaju dug“, saopštili su iz CEZAP-a.Oni su dodali i da je od početka godine evidentan rast broja prigovora na usluge Vodovoda, uglavnom zbog visokih računa, naročito nakon ugradnje »kineskih« vodomjera. "Žalbe su se odnosile i na isključenje sa vodovodne mreže zbog zastarjelih dugova, a neki građani su prigovore uputili Vodovodu, ali su odgovore čekali po tri mjeseca i više", kazali su iz CEZAP-a.

Najviše žalbi od PodgoričanaGrađani su se žalili i na usluge u apotekama i kod privatnih zanatlija, na obračun provizije u bankama, probleme prilikom isplate štete, obmanjujuće poruke, kao i na razne probleme sa vodovodom, od vodomjera do nelegaknih priključaka.

Građani su se žalili i na usluge u apotekama i kod privatnih zanatlija, na obračun provizije u bankama, probleme prilikom isplate štete...

Galerija

Bonus video: