Ribolovac uhvaćen u krivolovu: Čuvari na Skadarskom su korumpirani

Bušković: Lovočuvari su veći krivolovci od bilo koga što mogu i da dokažem
90 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.04.2012. 09:06h

Ribolovac Ilija Bušković optužio je lovočuvarsku službu na Skadarskom jezeru da je korumpirana, a pojedine lovočuvare da puštaju svoju braću, sinove, rođake i lovce da rade šta hoće.

On je kazao, da za te radnje uzimaju mito, a iz lovočuvarske službe su odbacili te optužbe, negirajući ih i tvrdeći da su lažne.

Bušković je podnio prijavu šefu čuvarske službe Nenadu Ivanoviću protiv lovočuvara kojim ne želi da navodi imena, a koji su ga zatekli 27. marta ove godine kako lovi pod zabranom agregatom i isti oduzeli.

"Jeste da je bio zabran, ali sam je jedan od tradicionalnih lovaca sa dugom porodičnom tradicijom koji uzima redovne dozvole za ribolov, ali se i sa dozvolom ne može se loviti kad su nam lovočuvari takvi kakvi su.

Meni oduzimaju pribor a na 10 do 15 metara od nas se krivolovI sa bešumnim agregatom, lampom bez ikakvog prekidanja i smetnji. To je zato što njih čuvaju i dijele ulov što, je ili pravilo ili korumpiranost stražara. Čak su lovočuvari koji su mi oduzeli agregat dva alkoholičara koji redovno konzumiraju alkohol na poslu", kazao je Bušković, koji tvrdi da su lovočuvari veći krivolovci od bilo koga što, kako je istakao, može i da dokaže.

Šef lovočuvarske službe Nenad Ivanović kazao je da su dobili prijavu protiv dva lovočuvara od Buškovića, koju su proslijedili osnovnom državnom tužiocu, jer u nadležnosti lovočuvarske službe nije da se bavi time.

"Bušković je zatečen kako lovi ribu agregatom a pronalažanje krivolovaca, oduzimanje sredstava, pisanje krivičnih prijava tokom zabrana je najbolji pokazatelj koliko ozbiljno radimo. Na sve prijave građana obavještavamo osnovnog državnog tužioca, a da znamo da je neko od naših krivolovaca korumpiran odmah bismo obavijestili nadležnog tužioca. Lično bih volio da Bušković izađe pred sudiju sa podacima da taj i taj pravi štetu ako je to tačno, ali plašim se da će njegova priča ostati na rekla-kazala", rekao je Ivanović.

Bonus video: