Dom za stare "Relax" primio 14 penzija pokojnice

Prevara je otkrivena tek nakon što je Javno komunalno preduzeće iz Tivta pokrenulo postupak naplate troškova sahrane za pokojnicu
164 pregleda 0 komentar(a)
danilo Milonjić, dom starih Relax, Foto: Arhiva Vijesti
danilo Milonjić, dom starih Relax, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.04.2012. 08:07h

Četrnaest mjeseci nakon smrti penzionerke N.B. iz Tivta, na račun doma starih “Relax” iz Danilovgrada uplaćivane su njene penzije.

Pokojna starica, koja je jedno vrijeme bila smještena u tom domu, preminula je 2. decembra 2010. godine, a zadnja penzija na njeno ime isplaćena je u februaru 2012.

Prevara je otkrivena tek nakon što je Javno komunalno preduzeće iz Tivta pokrenulo postupak naplate troškova sahrane za pokojnicu.

Protiv ogovornih u “Relaxu”, međutim, zbog toga nije pokrenut postupak, već su sa Fondom PIO napravili poravnanje i obavezali se da novac vrate najkasnije do 9. aprila, potvrđeno je “Vijestima” u Fondu.

Direktor JKP Tivat Rade Popović kazao je da ih je “Relax” angažovao kako bi sahranili njihovu štićenicu, nakon čega su fakturisali račun od 893 eura koji još nije plaćen.

“Kada novca nije bilo, predali smo tužbu Privrednom sudu. Kako nismo uspijevali da se naplatimo, kontaktirali smo Fond PIO i tada se otkrilo da nešto nije u redu, tačnije, otkrilo se da oni već godinu primaju penziju na tu ženu”, kazao je Popović.

On se prisjetio i da je lično direktor doma starih Danilo Milonjić dolazio da bira pogrebnu opremu za pokojnicu i da je provjeravao da li je obezbijeđeno grobno mjesto.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: