Znate li gdje šalju ljekare po kazni?

Standardi podrazumijevaju da pacijenti poput onih koji su smješteni u Zavodu, moraju da imaju 24 sata medicinsku sestru pored sebe
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2012. 18:20h

Pomoćnik ministra zdravlja i izabrani ljekar u Zavodu za djecu sa smetnjama u razvoju “Komanski most” Mensud Grbović saopštio je da je prije 15 godina zaposlen tu po kazni, poručujući kako takav model kažnjavanja nepodobnih ne smije više da bude praksa.

On je na višečasovnoj sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, odgovarajući poslanici SNP-a Nataši Vuković, koja je ustvrdila kako je problem u “Komanskom mostu” sistemske prirode, jer ne postoji adekvatna medicinska zaštita, kazao kako je neophodno povećati broj zaposlenih.

U Zavodu, kako je saopšteno, o 116 štićenika brine 12 medicinskih sestara, a stalno zaposlenog ljekara nema.

“Treba pojačati medicinsku zaštitu, povećati broj zaposlenih i ne slati ih tamo po kazni... Da se to ne bi dešavalo, potrebno je motivisati zaposlene finansijski, jer je u pitanju izuzetno stresan posao”, poručio je Grbović.

On je upozorio da standardi podrazumijevaju da pacijenti poput onih koji su smješteni u Zavodu, moraju da imaju 24 sata medicinsku sestru pored sebe, a da u instituciji tog tipa treba zaposliti posebno obučene ljekare.

Galerija

Bonus video: