Ko će policiju kazniti zbog vožnje neregistrovanim vozilom?

Iz Uprave policije “Vijesti” nisu dobile odgovor na pitanja da li za službena policijska vozila važe ista pravila kao za ostala vozila
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2012. 07:33h

Po svemu sudeći službeno policijsko vozilo podgoričke saobraćjane policije, “golf” registarskih oznaka P - PG219 kojim je u ponedeljak 2. aprila saobraćajna patrola bila na terenu kako bi regulisala saobraćaj ili sustizala i sankcionisala nesavjesne vozače i one čija vozila nisu ispravna, nije registrovano, a ako jeste na prednjem vjetrobranskom staklu nije nalijepljena nova markica.

Fotografije policijskog vozila kome je napuklo prednje vjetrobransko staklo i na kome nije promijenjena markica o registraciji, "Vijestima" je dostavio vozač kojem je patrola iz tog vozila u ponedjeljak veče napisla prijavu jer na pješačkom prelazu navodno nije propustio pješaka.

Cetinjanin Zoran Lješković kretao se vozilom “renault 5” registarskih oznaka CT AE628 iz pravca "Plantaža" ka Starom aerodromu, tada ga je preteklo policijsko vozilo i dalo mu znak da se zaustavi.

"Rekli su mi da nisam propustio pješaka i napisali mi prijavu, dok su pisali prijavu prišao sam njihovom vozilu i vidio da je markica za registraciju stara što znači da je istekla, kao i da je napuklo prednje vjetrobransko staklo. Pitao sam ih mogu li da fotografišem njihovo vozilo i nisu imali ništa protiv. Ne znam gdje je bio pješak kojeg su pomenuli i zbog kojeg su napisali prijavu, ali ni ja, koji sam već trideset godina profesionalni vozač, niti moja 16-godišnja ćerka koja je bila u vozilu, nismo vidjeli da je uopšte neko pokušavao preći ulicu. Moguće je jedino da je neko na toj raskrsnici zakoračio na pješački prelaz, ali sigurno ga mi nismo vidjeli", kazao je Lješković.

Ko će policiji napisati prijavu?

Iz Uprave policije “Vijesti” nisu dobile odgovor na pitanja da li za službena policijska vozila važe ista pravila kao za ostala vozila, tačnije da li i službena policijska vozila treba da budu na vrijeme registrovana kao ni da li se vožnja neregistrovanim službenim vozilom ili službenim vozilom kom je napuklo prednje vjetrobransko staklo tretira kao prekršaj?

Nejasno je ako je to prekšaj ko je nadležan da ga sankcioniše i ko bi policijskoj patroli mogao napisati prijavu zbog vožnje neregistrovanim vozilom.

Bonus video: