Barski izviđači pošumljavali i čistili otpad

AKcija u Baru jedna je od 70 akcija planiranih za Mjecec Planete, čiji je inicijator ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2012. 08:03h

Članovi Izviđačkog odreda "24. novembar" iz Bara su u okviru Mjeseca Planete, koji je u toku, izveli akciju pošumljavanja.

U okviru akcije je organizovano pošumljavanje padine iznad plaže Maljevik, na parceli čiji je korisnik Opština Bar. U akciji je učestvovalo preko 30 izviđača i planinki.

Nakon što su posadili sve planirane sadnice izviđači su sa plaže na Maljeviku pokupili plastični otpad, koji je nanijelo more i u zelenim kesama iznijeli na deponiju, kako bi ga lakše odnijeli radnici komunalnog.

Prevoz do Maljevika i nazad je obezbijedila firma GSB.

"Ovo je jedna u nizu akcija koje će naši članovi izvesti u okviru Mjeseca Planete. Za 7. april planirali smo učešće u ekološkoj akciji Saveza izviđača Crne Gore, koja će biti realizvoana u saradnji sa MZ Virpazar na Skadarskom jezeru. Krajem aprilaplanirano našu tradicionalnu akciju Desant na Bigovicu. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže, da vide kako je biti na čistoj i ljepšoj strani života", kažu u OI "24. novembar".

Akcija je realizovana u saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora, komunalno – stambene poslove i zaštitu životne sredine i jedna je od preko 70 akcija planiranih za Mjecec Planete, čiji je inicijator ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici.

Kalendar aktivnosti Mjeseca Planete

Mjesec Planete je počeo akcijom NVO Green Home "Sat za Planetu". Nastavljen je otvaranjem izložbe fotografija na Cetinju, gdje su u Biljardi izloženi radovi nastali u okviru radionica Natura 2000. Izložene fotografije prikazuju ljepote Crne Gore.

Na Ekonomskom fakultetu u Podgorici danas će biti postavljeni štandovi za edukaciju o zaštiti životne sredine. Volonoteri Ekonomije su juče u okviru iste ackije prikupili određenu količinu garderobe i slatkiša za djecu Doma "Mladost" u Bijeloj.

Volonteri Ekonomskog fakulteta

Galerija

Bonus video: