Radović: Neću da živim na groblju (video)

Radnici građevinske firme "Arso Milić" izašli su na gradilište kod "kamene kuće" da rade na proširenju, u tome ih spriječio Vesko Radović, vlasnik stana u pomenutoj zgradi
172 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2012. 18:36h

Uz asistenciju policije radnici građevinske firme “Arso Milić” izašli su na gradilište kod “kamene kuće” da rade na proširenju groblja, ali ih je spiječio Vesko Radović, vlasnik stana u pomenutoj zgradi. Nakon proširenja groblja “kamena kuća” trebalo bi da bude okružena sa tri strane zidinama največeg podgoričkog groblja, ali su na prijedlog Slobodana Stanovića, direktora JP “Pogrebno i usluge”, radovi odloženi na 15-ak dana.

Radović je i danas ponovio da ga živog u groblje neće sahranjivati i da se ne protivi proširenju Čepuraka, već činjenici da bi nakon toga on i njegova porodica trebalo da ostanu da žive unutar zidina.

"Ne prijetim nikome, ali ako budu insistirali da se groblje dogradi kako su planirali, znam šta mi je činiti. Neću da molim Miomira M. Mugošu, ni gradonačelnika, a ni Stanovića. Mislim da nema velike koristi od toga da im pišem nove dopise, mogu ponovo da pišem i premijeru Igoru Lukšiću, ali je to uzalud. Nemam para da se sudim sa njima godinama" kazao nam je Radović.

On smatra da od prolongiranja početka dogradnje groblja nema velike koristi i da će na kraju sve biti onako kako su u Opštini zacrtali.

"Prolongiranje početka radova za 15 dana je najobičnije foliranje. Sa svima sam već na tu temu razgovarao, a prije 10-ak dana dobio sam odgovor od gradonačelnika da je predviđeno da u zgradi, koja će se nalaziti unutar zidina, bude smješten servis groblja, ali da on povodom našeg preselenja ne može ništa da uradi.

"Ako je zgrada predviđena za servis groblja, tu ne mogu biti stanovi, pa ako gradonačelnik nema rješenje za ovaj problem, kako ja da ga pronađem u narednih 15 dana" ponovio je Radović.

Geometar građevinskog preduzeća "Arso Milić" Milan Šikmanović ima razumijevanje za porodicu Radović, ali kaže i da je njegovo da izvrši zadatak u kojem je juče po treći put spriječen.

"Ovo je već treći put da smo spriječeni da obavimo posao. Mi imamo sve neophodne papire za rad, ali nas je danas Radović sprijećio u tome. Trebalo je da izvršimo neka mjerenja i počnemo sa radovima na zidovima. Razumijem porodicu Radović, jer je zaista nezgodno da ostanu tu i žive unutar zidina groblja, ali ponavljam, mi imamo sva neophodna dokumenta da započnemo sa radovima" kazao nam je Šikmanović.

Direktor JP "Pogrebne usluge" Stanović kaže da je problem kompleksan, ali da je urgentno da se groblje proširi i da na Čepurcima ima slobodnih grobnica za najviše mjesec dana.

Stan u "kamenoj kući" je u njihovom vlasništvu, a parcela u vlasništvu glavnog grada i ona je predviđena DUP-om za dogradnju groblja

"Volio bih da Radović i gradonačelnik nađu rješenje za ovaj problem, koji bi zadovoljio sve strane. Stan u "kamenoj kući" je u njihovom vlasništvu, a parcela u vlasništvu glavnog grada i ona je predviđena DUP-om za dogradnju groblja. Niti mogu nekome da dam stan, niti mogu da ga uzmem. Priča je poprilično osjetljiva i prosto nemam načina da nađem rješenje, niti je to u mojoj nadležnosti, a voljan sam da pomognem koliko mogu. Zbog toga sam i predložio da se početak radova odloži za 15 dana, ako treba i mjesec, kako bi Radović i gradonačelnik pronašli rješenje za ovaj problem - kazao nam je Stanović.

Policija juče nije privodila Veska Radovića, ali su ga zamolili da sam dođe na razgovor sa njima u Upravnu zgradu, što je on i uradio.

Ima stanova

Gradonačelnik Miomir Mugoša je novinarima nedavno. prilikom potpisivanja ugovora sa Udruženjem penzionera Podgorice o izgradnju stanova za njih, izjavio da Glavni grad trenutno na raspolaganju ima slobodnih stanova.

"Neka mi daju dvosoban stan u nekoj od zgrada u izgradnji, ili neki od tih koji su slobodni i spreman sam da čekam to rješenje do završetka te zgrade" dodao je Radović.

Može i kancelarija

Stanović je rekao da nije tačno da se on protivi da u "Kamenoj kući" budu njegove kancelarije.

"Na svoju ruku ogradni zid sam povukao 15 metara i podigao ga u visinu 3 metra, kako bi stanarima pomenute zgrade izašao u susret. Napominjem, da nije tačno da ne pristajem da idem tamo, ako u "kamenoj zgradi" budu naše kancelarije, ali ja o tome ne odlučujem. Zalažem se da se u oviom problemu iznađe najbolje rješenje i zato sam radove prolongirao za 15 dana, a ponavljam, ako treba odložićemo ih i mjesec dana" rekao je Stanović.

Galerija

Bonus video: