Novi studentski dom izgradiće do kraja 2013.

Dogovor je postignut nakon jesenašnjeg protesta studenata, koji su, između ostalog, zahtijevali izgradnju novog studentskog doma
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2012. 09:00h

Preduzeće “Kroling” obavezalo se da izgradi novi studentski dom, u blizini postojećeg, do septembra sljedeće godine.

Ugovorom o javno-privatnom partnerstvu, koji su potpisali ministar prosvjete Slavoljub Stijepović i direktor “Krolinga” Kosta Barac, predviđena je izgradnja novog studentskog doma za najmanje 300 studenata.

“Tim dokumentom predviđeno je da... 'Kroling', na zemljištu koje se nalazi u blizini postojećeg studentskog doma i studentske menze, izgradi novi dom. 'Kroling' se ugovorom obavezuje da narednih 30 godina održava i upravlja domom, te pruža uslugu smještaja studentima. Novi dom, kapaciteta najmanje 380 mjesta, biće prilagođen licima sa posebnim potrebama i nudi dodatne sadržaje, poput teretane, čitaonice, internet konekcije i slično”, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

U tom resoru potpisivanje ugovora za izgradnju studentskog doma u Podgorici vide kao “značajan iskorak ka unapređivanju uslova života visokoškolaca” koji obrazovanje stiču u Podgorici.

Sa potpisivanja ugovora

”Takođe, predstavlja i nastavak realizacije dogovora postignutog između predsjednika Vlade i predstavnika Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore. Ugovor predstavlja još jednu potvrdu partnerskog dijaloga Vlade, Ministarstva i Studenstkog parlamenta, što je jedini način ka rješavanju studentskih zahtjeva i putokaz za realizaciju ostalih u narednom periodu, a koji se tiču dobrobiti crnogorske studentske populacije”, piše u saopštenju.

Dogovor je postignut nakon jesenašnjeg protesta studenata, koji su, između ostalog, zahtijevali izgradnju novog studentskog doma i rekonstrukciju postojećih.

Galerija

Bonus video: