Zavala: Traže da se sasluša i Predrag Nenezić

Predloženo je da svjedoče direktori hotela “Kvin Montenegro” Dragan Ivančević i “Montenegro stars group” Žarko Radulović
82 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Nenezić, Foto: Savo Prelević
Predrag Nenezić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.04.2012. 19:18h

Nastavak suđenja optuženima u procesu “Zavala“ obilježio je veliki broj predloga za dopunu dokaznog postupka kako advokata odbrane, tako i okrivljenih.

Sudija Valentina Pavličić je kazala da će glavnom pretresu 4. aprila u Višem sudu u Podgorici saopštiti odluku da li prihvata nove predloge odbrane.

Advokat Borivoje Borović je predložio da se sasluša ministar turizma i koordinator za pripremu i praćenje turističke sezone Predrag Nenezić, i Boro Lazović, predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Budve, u vezi sa vodosnabdijevanjem Budve i nalogom od lokalne vlasti da se pristupi izgradnji spornog objekta za vodosnabdijevanje.

Predložio je da svjedoče direktori hotela “Kvin Montenegro” Dragan Ivančević i “Montenegro stars group” Žarko Radulović, koji su obavijestili advokatsku kancelariju “Đukanović” da bi šteta po sezoni iznosila 25 miliona eura da nije sagrađeno postrojenje “Osmoza”.

“Da se pribavi izvještaj državnog tijela Crne Gore koje je nedavno bio u Briselu učestvujući u na pristupnim pregovorima u vezi sa poglavljem 24, a čiji je član i sudija Pavličić. Ako se o tome razgovaralo na nekim od komisija o korupciji i organizovanom kriminalu u Briselu, to može da utiče na ovaj proces jer se požuruju procesi “Kalić”, “Šarić” i “Zavala”. Tražimo da vidimo da li se na tom radnom tijelu požurivalo sa sudskim procesom “Zavala”, što bi uticalo negativno na optužene. Okrivljeni imaju pravo na pravično suđenje i niko ne može da im ometa pravdu. Ukoliko je na nekom od tih tijela bio tema ovaj predmet, postavlja se pitanje da li to može da utiče na pristrasnost suda i pretpostavku nevinosti”, smatra Borović.

Bonus video: