Srednjovjekovna budvanska tvrđava zalog za kredit Prve banke

Iako se proljetos spekulisalo da je Citadelu kupio srpski biznismen Milan Beko, to nikada nije potvrđeno
51 pregleda 0 komentar(a)
Citadela, Foto: Panoramio.com
Citadela, Foto: Panoramio.com
Ažurirano: 01.04.2012. 08:27h

Srednjovjekovni kastel grada Budve, posvećen Svetoj Mariji, poznatiji kao Citadela, najmonumentalniji građevinski objekat unutar budvanskih gradskih zidina i spomenik kulture, nalazi se pod hipotekom Prve banke na ime kredita koji je uzet na tri miliona eura – otkrile su „Vijesti“ nakon provjere podataka u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine Crne Gore.

Srednjovjekovna tvrđava, nekadašnji ponos grada, koji je prije 15 godina čudnim spletom okolnosti iz vlasništva Vojske Jugoslavije i Opštine prešao u privatne ruke, odnosno biznismena Branka Ćupića, sada je dobila je novog vlasnika.

I dok je do prije godinu dana Cidatela bila upisana na firmu “Imobilija”, koju je osnovao Ćupić, novi vlasnik koji je uknjižen na 3.398 kvadrata najatraktivnije imovine u srcu Staroga grada je Zemunac Milorad Suzić, nepoznat široj poslovnoj javnosti.

Iako se proljetos spekulisalo da je Citadelu kupio srpski biznismen Milan Beko, to nikada nije potvrđeno, ali je u Upravi za nekretnine, ipak, došlo do promjene vlasništva.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: