Pljevaljska opozicija: Državni tužilac da preispita obnovu Doma kulture

Bojović je kazao da pozorišna sala još nije završena, jer je bivši predsjednik Opštine nenamjenski trošio novac
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2012. 01:28h

Odbornik SNP-a Vladislav Bojović pozvao je ponovo državnog tužioca da pokrene istragu i utvrdi da li je bilo malverzacija tokom poslova koji su rađeni na rekonstrukciji pljevaljskog Doma kulture.

Rekonstrukcija Doma kulture počela je 2007. i do sada je u te poslove utrošeno 3,41 milion eura, od čega je učešće Opštine 1,69 miliona, a ostatak je uložila Direkcija javnih radova i Ministarstvo kulture.

Komisija koja je uradila informaciju o radovima i investicionim ulaganjima na Domu kulture konstatovala je u svom izvještaju i da je konzorcijum preduzeće “Ving” i Projektni biro “Vukčević” uradio poslove u vrijednosti od 97.000 eura, bez sklopljenog ugovora, a tender na kojem je izabran komzorcijum, predsjednik Opštine je u februaru poništio.

„Tužilac treba da pokrene istragu i utvrdi da li je bilo malverzacija, a angažovanjem vještaka utvrdi da li je sav materijal koji je naveden utrošen u Dom kulture ili se neko u ovaj posao ugrađivao“, rekao je Bojović.

On je kazao da je rekonstrukcija Doma kulture megalomanski projekat ministra kulture Branislava Mićunovića koji je izdavao naređenja, a da je bivša vlast bespogovorno to podržavala, ne vodeći računa o interesima lokalne zajednice.

Bojović je kazao da pozorišna sala još nije završena, jer je bivši predsjednik Opštine Filip Vuković novac koje mu je dalo Ministarstvo kulture nenamjenski trošio.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: