USSCG: Novi protesti sve izvjesniji

Iz USSCG su saopštili da postaje više nego jasno da lavini poskupljenja nema kraja
0 komentar(a)
protest 18. mart, Foto: Savo Prelević
protest 18. mart, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2012. 17:03h

Unija slobodnih sindikata (USS) smatra da je očigledno da nikoga u državi, a posebno ne Regulatornu agenciju za energetiku (RAE), ne brine to što većina građana Crne Gore nema mogućnosti da sebi priušti osnovne životne potrebe, a posebno ne da plaća ekstremno visoke račune sa ugradnjom za električnu energiju.

Elektroprivreda danas treba da dostavi koliko traži da joj RAE odobri novih troškova koje građani treba da plate preko računa za struju.

Iz sekretarijata te radničke organizacije saopteno je da postaje jasno da nema kraja lavini poskupljenja, koja su postala svakodnevica.

"Apelujemo na građane da na narednom protestu izađu u što većem broju"

"To pokazuje nedavno poskupljenje cijene goriva koje je dostiglo enormnu vrijednost i među najskupljim je u Evropi, ali i danas najavljeno poskupljenje cijene električne energije.

Umjesto da Vladu i RAE zabrine to što, na štetu građana, nijesu realizovane pompezno najavljivane milionske invensticije, zbog čega smo EPCG prodali za više od 100 miliona eura jeftinije, što je kvalitet električne energije koja se isporučuje našim građanima daleko ispod standarda koji dobijaju građani Evrope, zbog čega su i utrošci za istu mnogo veći, ta gospoda nam bezobzirno priprema nova poskupljenja", saopšteno je iz USS.

Građanski bunt

U vrijeme kada zarade već godinama stagniraju, a cijene roba i usluga divljaju, građanski bunt je, kako smatraju, jedini način da se onima koji odlučuju o našim sudbinama “stavi do znanja da više nećemo i ne smijemo dozvoliti da budemo gubitnici ovog korumptivnog tranzicionog procesa”.

I iz druge sindikalne centrale, Saveza sindikata Crne Gore (SSCG), su ranije najavili aktivnosti koje će biti odgovor na sve skuplji život

"Upravo zbog toga, i ovom prilikom apelujemo na građane da na narednom protestu, čije je održavanje sve izvjesnije obzirom na nespremnost Vlade da vodi ekonomsku politiku u korist građana, izađu u što većem broju kako bi zahtijevali od donosioca ovih odluka da svoja mjesta prepuste drugima, ako neće ili ne znaju kako da poboljšaju standard građana", smatraju u USS-u.

I iz druge sindikalne centrale, Saveza sindikata Crne Gore (SSCG), su ranije najavili aktivnosti koje će biti odgovor na sve skuplji život i naročito učestala poslkupljenja električne energije.

Generalni sekrretar SSCG Zoran Masoničić je tražio razgovor sa premijerom Igorom Lukšićem od kojeg očekuju da im saopšti plan sprječavanja daljeg životnog standarda građana. Ukoliko do sastanka ne dođe iz SSCG su najavili da će početi da razmišljaju i o ostalim vidovima sindikalne borbe kao što je generalni štrajk.

Bonus video: