Uklonjen nelagalni nasip na Opatovu: Pobjeda nad devastatorima

Iz mora između dvije stare ponte ispod kuća Tomičića i Bergama uklonjeno je preko 100 tona kamena i šuta koje je proteklih dana ovdje deponovao zvanično N.N. počinilac
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2012. 13:17h

Radnici i operativa tivatskog preduzeća "Samcommerc" kojima je asistirala policija, danas su iz mora ispod Jadranske magistrale na Opatovu uklonili nelegalni nasip šuta i kamena čime je država zabilježila prvu, iako nepotpunu pobjedu nad devastatorima mora i obale na Crnogorskom primorju.

Iz mora između dvije stare ponte ispod kuća Tomičića i Bergama uklonjeno je preko 100 tona kamena i šuta koje je proteklih dana ovdje deponovao zvanično N.N. počinilac.

To je službeno konstatovao vodoprivredni inspektor Mićo Radulović koji je protiv N.N. počinioca podnio krivičnu prijavu zbog nelegalnog nasipanja mora, jer su mu u budvanskoj firmi "Gugi commerc" čije su kamione mještani Opatova danima gledali kako u more istovarajuju kamen „negirali da su izvodili bilo kakve radove na toj lokaciji“.

Iako je nelegalni nasip uklonjen zajedničkom akcijom koju su inicirali Opština Tivat i JP „Morsko dobro“ Budva o trošku poreskih obveznika, a ne devastatora koji je počinio ovu nezakonitost, današnja akcija na Opatovu ipak će ostati ubilježena kao prva pobjeda pritiska javnog mnjenja nad inertnošću državnih institucija i bahatošću devastatora koji su do sada na sličan način uništili mnoge djelove obale na Crnogorskom primorju.

Galerija

Bonus video: