Partija zove: Lukšić u predizbornom obilasku Tivta

U pratnji premijera je u Tivtu bio i Predrag Nenezić koji ispred GO DPS koordinira aktivnostima te partije u najmanjoj bokeljskoj opštini.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2012. 13:55h

Premijer Igor Lukšić rekao je u Tivtu da je zadovoljan dinamikom realizacije velikih investicija Porto Montenegro, Qatari Diar i Luštica Bay, ali i načinom na koji su mala i srednja tivatska preduzeća našla svoje mjesto u ukupnom razvojnom putun grada orijentisanom na turizam i nautiku.

Lukšić je boravio u „radnoj posjeti“ Tivtu u kome se za 9 dana održavaju lokalni izbori.

Nakon završetka razgovora sa novinarima, otišao na ručak sa Kankarašem i njegovim saradnicima, ali i kandidatima sa odborničke liste DPS u hotel „Palma“.

U pratnji premijera je u Tivtu bio i Predrag Nenezić koji ispred GO DPS koordinira aktivnostima te partije u najmanjoj bokeljskoj opštini.

U pratnji gradonačelnika Dragana Kankaraša (DPS) i dvojice potpredsjednika Opštine Tivat Krsta Boškovića (SDP) i Ilije Janovića (HGI), premijer je prvo obišao lokaciju nekadašnjeg hotela „Plavi horizont“ čije je rušenje u završnoj fazi.

Aktivnosti na terenu su mnogo bolje od kabinetskog djelovanja jer ovako stičete utiske iz prve ruke, što treba dalje raditi, kazao je Lukšić

Nešto dalje, u uvali Oblatna, Lukšić je u posjetio i gradilište pristupnih puteva jednom dijelu budućeg kompleksa „Luštica Bay“ kao i izložbeni salon kompanije „Orascom“ koja realizuje ovaj projekat, a domaćin mu je bio Omar Farid, jedan od glavnih arhitekata u „Orascomu“.

„Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da se u Tivtu sve što smo planirali se u principu realizuje jednom dinamikom koja je realna u vremenu opšte finansijsko-ekonomske krize", ocijuenio je Lukšić

Na pitanje „Vijesti“ da li smatra da su Kankaraš i lokalna uprava u protekle četiri godine toliko loše radili da ne mogu dobiti predstojeće lokalne izbore bez pomoći „radnih posjeta“ njega i njegovih ministara Tivtu u završnici izborne kampanje, premijer Lukšić je odgovorio da je „na građanima Tivta da procijene rad bilo koga“.

„Mislim da su građani Tivta u suštini vrlo svjesni i radnih napora i kvaliteta ove administracije i da im u tom smislu, bilo koja posjeta ne može bitnije mijenjati stav. Svaka radna posjeta opštinama, bez obzira da li ona vremenski korespondira sa izborima ili ne, je dio mog redovnog programa rada kao predsjednika Vlade. Ja sam i prije oko godinu dana boravio u Tivtu u sličnoj radnoj posjeti i ovo je samo kontuniutet tih aktivnosti kakve sam proteklih dana imao i u Beranama i u Nikšiću. Aktivnosti na terenu su mnogo bolje od kabinetskog djelovanja jer ovako stičete utiske iz prve ruke, što treba dalje raditi“, kazao je Lukšić

Galerija

Bonus video: