Suspendovali Čobeljića , pa napisali predlog

Ministarstvo odbrane krajem prošle godine pokrenulo je nekoliko disciplinskih postupka protiv Čobeljića zbog, kako su saopštili, ozbiljnih propusta u službi
51 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Čobeljić, Foto: Luka Zeković
Nenad Čobeljić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.03.2012. 08:14h

Ministarstvo odbrane objavilo je da je suspendovalo, odnosno donijelo odluku o udaljenju sa dužnosti lidera Sindikalne organizacije VCG potpukovnika Nenada Čobeljića dan prije nego što je komandant Logističke baze, pukovnik Ramiz Pejčinović napisao predlog za njegovo udaljenje sa dužnosti.

To je juče saopštio Čobeljić pred Vojno-disciplinskim vijećem, pred kojim se vodi postupak za više navodnih propusta u službi prvog sindikalca Vojske.

Disciplinski postupak protiv potpukovnika Čobeljića nastavljen je juče ispitivanjem navoda da li je predsjednik Sindikalne organizacije krajem prošle godine prekršio pravila prilikom predaje dužnosti, odnosno da li je razdužio službeni laptop.

Čobeljić je, iznoseći odbranu, kazao da kompletno postupanje komandanta Logističke baze i odgovornih u Generalštabu VCG dokazuje postojanje “nezapamćene zloupotrebe komandovanja u antisindikalnu svrhu”, odnosno obračuna sa Sindikalnom organizacijom VCG.

“To je rezultiralo i mojim udaljenjem sa dužnosti. U nezapamćenoj mržnji prema Sindikalnoj organizaciji VCG i meni personalno, kao i uvjerenju da su se konačno stvorili uslovi za konačan i drastičan obračun, došlo je do gubljenja kontrole kod progonitelja”, kazao je Čobeljić.

Ministarstvo odbrane krajem prošle godine pokrenulo je nekoliko disciplinskih postupka protiv Čobeljića zbog, kako su saopštili, ozbiljnih propusta u službi. Saopštili su i da te disciplinske mjere nemaju nikakve veze sa njegovim sindikalnim djelovanjem.

Predsjednik Sindikalne organizacije VCG je na početku pretresa pred Vojno-disciplinskim vijećem kazao da se postupak protiv njega vodi zbog sindikalnog djelovanja.

Čobeljić je tom prilikom saopštio da disciplinski postupak nije pokrenut odmah po navodnoj povredi vojne discipline, već je to urađeno nakon konferencije za novinare na kojoj je ukazivao na kontinuitet antisindikalne diskriminacije u Vojsci.

Dš.T.

Bonus video: