Kupanje u bazenu na Škveru već 15. juna

Živković je rekao da su imali ambiciju da objekat završe u 2010. godini, ali da je to prolongirano zbog promjene projekta i nedostatka sredstava
150 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2012. 18:09h

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović obišao je gradilište bazena na Škveru koji bi, prema najavama, trebalo da bude svečano otvoren i predat na korišćenje 15. juna.

Uz konstataciju da novi bazen „garantuje nove sportske podvige ’Jadranaša’, Vujanović je naglasio da ono što je vidio na terenu prevazilazi njegova očekivanja koja je imao kada je prisustvovao promociji projekta tog objekta.

„Želim građanima Herceg Novog, našeg primorja i Crne Gore, da ovaj sportski objekat da one sportske vrijednosti koje ’Jadran’ ima, i Herceg Novi i Crna Gora nude, a da svi imamo jedan objekat koji je urbanistički uklopljen na idealan način“, kazao je Vujanović.

Predsjednik Opštine Dejan Mandić je istakao da „sportska tradicija i istorija ’Jadrana’ obavezuju na potporu klubu - posebno što je ’Jadran’ to zaslužio, jer je gradski klub“.

Uz konstataciju da je izgradnja bazena imala i podršku Opštine, Mandić je ustvrdio da je “bazen i sa urbanističkog aspekta lijepa građevina u najekskluzivnijem dijelu grada i višestruko koristan za grad”.

"Biće puno novih jadranaša"

Direktor PVKN “Jadran” dr Đuro Marić uvjeren je da će se ovog ljeta na bazenu igrati utakmice i „da će biti puno novih jadranaša“.

“Bazen će biti biser na Škveru i arhitektonski sadržaj koji će obogatiti sredinu“, zaključio je Marić.

Naručena najsavremenija bazenska tehnika

Žarko Živković, direktor Direkcije za javne radove, podsjetio je da je gradnja bazena započeta prije dvije godine i da bi trebalo da bude završen i predat na upotrebu 15. juna.

„Naručena je najsavremenija bazenska tehnika, koja će u narednih mjesec i po biti instalirana na licu mjesta i najteži dio posla je završen“, kazao je Živković.

Živković je rekao da su imali ambiciju da objekat završe u 2010. godini, ali da je to prolongirano zbog promjene projekta i nedostatka sredstava

On je rekao da su imali ambiciju da objekat završe u 2010. godini, ali da je to prolongirano zbog promjene projekta i nedostatka sredstava iz budžeta.

“Ukupna vrijednost investicije je četiri miliona eura, od čega je 3,8 opredijeljeno za samo izvođenje radova, a ostatak za projektnu dokumentaciju i stručni nadzor. Površina kompleksa je 3.500 kvadrata, kompleks bazena imaće 750 mjesta za sjedjenje, ali i mogućnost da se kapacitet poveća na 1.400 mjesta dodatkom teleskopskih tribina. Bazen ima slatku vodu, a predviđeno je i njeno zagrijavanje. Izvođač radova je kotorski ’YU Briv’, a nadzor je povjeren hrvatskom ’IGH’. Projekat kompleksa bazena na Škveru uradio je ’Studio grad’”, kazao je Živković.

TV prilog: Nebojša Mandić

Galerija

Bonus video: