"Premijeru, tri godine čekam pripravnički"

Iz Lukšićevog kabineta tvrde da se “pažljivo prate i analiziraju svi komentari njegovih prijatelja”
0 komentar(a)
Lukšić, fb stranica, Foto: Printscreen
Lukšić, fb stranica, Foto: Printscreen
Ažurirano: 27.03.2012. 06:28h

Predsjednik Vlade Igor Lukšić imun je na žalbe virtuelnih prijatelja koji na njegovoj fejsbuk stranici objavljuju komentare o teškom socijalnom stanju i apele za pomoć.

Nije reagovao ni na jedan post na njegovoj fejsbuk stranici, a u njegovom kabinetu tvrde da se komentari premijerovih fejsbuk prijatelja “pažljivo prate i analiziraju” i da, iako ponekad ostanu bez direketnog odgovora, prezentuju premijeru.

Premijer Fejsbuk koristi da se povremeno oglasi o temama vezanim za mlade, dok su mu prijatelji mnogo konkretniji - sugerišu mu da se pozabavi stanjem u Crnoj Gori koje je “svaki dan sve gore i kritičnije”, pitaju što se desilo sa kolima izgorjelim u požaru u Zetatransu ili kako je moguće neko sa “prosjekom 9,17 na specijalističkim studijama za Pomorstvo, tri godine čeka da odradi pripravnički”...

Lukšić se nije oglasio ni nakon pitanja koliko muškaraca Vlada planira da pošalje u NATO misije, kako će obezbijediti da građevinci kod Manka budu crnogorski državljani, da li je moguće da nema para za isplatu porodiljskog od 26 eura...

"Nemoguće svima odgovoriti"

“Premijer i njegovi saradnici nastoje da u mogućoj mjeri odgovore, ali i sami FB prijatelji su svjesni da je nemoguće odgovoriti na svako pitanje. Planirano je uvođenje novih alata koji će doprinijeti boljoj interakciji. Kada je riječ o zahtjevima za bilo koju vrstu pomoći, Vladin biro za odnose sa građanima revnosno obrađuje svaki dobijeni zahtjev i odgovora u najkraćem roku”, kazala je Gordana Jovanović, savjetnica predsjednika Vlade za odnose sa javnošću.

Ona je “Vijestima” rekla da otvorenost stranice za komentarisanje, kako pohvalne, tako i kritičke, bez cenzure osim za uvredljive komentare, svjedoči o namjeri da stranica postane svojevrstan forum u kojem će premijer u mjeri mogućeg komunicirati sa FB zajednicom.

Svakodnevno prate aktivnosti na stranici

Lukšić je juče na Fejsbuku imao 14. 832 prijatelja, a neki od njih mu sugerišu da, ako je već otvorio FB profil sa namjerom da komunicira sa prijateljima, to i čini.

“Premijer lično, ali i saradnici zaduženi za odnose sa javnošću, svakodnevno prate aktivnosti na ovoj stranici i upoznaju premijera sa određenim komentarima, trendovima komunikacije i reakcijama zajednice. Imajući u vidu da se participacija građana seli upravo na online prostor koji omogućava neposrednu komunikaciju, ovaj alat nam daje vrijedan uvid u stavove javnosti prema brojnim važnim odlukama i politikama koje donosi Vlada”, kazala je Jovanović.

“Ako Vam treba žena, samo da kažem da sam neudata”

Među velikim brojem onih koji su se Lukšiću obraćali iz raznih razloga bez odgovora je ostala i Milica Stevanović, koja je u januaru na premijerovom zidu napisala: “Ako Vam treba žena, samo da kažem da sam neudata”.

Siniša Dabanović je iskoristio Fejsbuk da premijeru predoči događaj od 29. januara 2012. kada ga je, kako je rekao, zlostavljao policajac Mihailo Kuč.

Bonus video: