OŠ "Milija Nikčević" proslavila 36 godina postojanja

Škola broji 830 učenika raspoređenih u 32 odjeljenja, a i ove godine učenici su postigli dobre rezultate na državnim takmičenjima
305 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2018. 13:22h

U Osnovnoj školi "Milija Nikčević", u nikšikom naselju Kličevo, sve je bilo u znaku jubileja - škola je proslavila 36 godina rada i tom prilikom su učenici i nastavnici pripremili bogat kulturno-umjetnički program.

"Posebno ističemo da je tradicionalno u ovoj školi shvaćeno da se kompletno obrazovanje i vaspitanje učenika ne dobija samo kroz kvalitetnu realizaciju nastavnih planova i programa, već i uspješnom organizacijom brojnih vannastavnih aktivnosti u čemu nam pomažu lokalna samouprava, resorno ministarstvo, kao i brojni prijatelji škole", kazala je direktorica Slavica Perošević.

Škola broji 830 učenika raspoređenih u 32 odjeljenja, a i ove godine učenici su postigli dobre rezultate na državnim takmičenjima.

Mladen Čolaković i Matija Tomić su osvojili prvo, odnosno drugo mjesto iz fizike, a Danijel Aleksić prvo iz hemije.

Aleksić je bio prvi i na Olimpijadi znanja, dok su Čolaković i Tomić podijelili treće mjesto. Lana Drašković je na literarnom konkursu Crvenog krsta osvojila prvu nagradu, dok su na likovnom konkursu škole “Petar Lubarda” Pavle Peković i Margita Marojević osvojili drugo, odnosno treće mjesto.

Arijana Ružić je na likovnom konkursu Dječjeg saveza osvojila drugo mjesto. Fudbaleri pomenute škole su prvaci grada, a treći na državnom prvenstvu osnovnih škola.

Galerija

Bonus video: