Duško Marković u Strazburu o LGBT pravima

“Potpredsjednik Vlade će učesnike konferencije upoznati sa mjerama koje Crna Gora preduzima kad je riječ o promociji i zaštiti ljudskih prava"
0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.03.2012. 13:49h

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde i ljudskih prava Duško Marković učestvovaće u utorak, 27. marta, na konferenciji pod nazivom „Borba protiv diskriminacije na osnovu seksualne orjentacije ili rodnog identiteta širom Evrope“, koja se organizuje u Strazburu u okviru predsjedavanja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Komitetu ministara Savjeta Evrope.

“Potpredsjednik Marković će učesnike konferencije upoznati sa mjerama koje Crna Gora preduzima kad je riječ o promociji i zaštiti ljudskih prava LGBT osoba. On će naglasiti da je u septembru 2011. godine Crna Gora postala prva zemlja korisnik LGBT projekta Savjeta Evrope. Govoriće i o obuci sudija, tužilaca, policijskih službenika i branitelja ljudskih prava, o podršci i širokim konsultacijama sa nevladinim sektorom u ovoj oblasti kao i o prepoznatoj potrebi da se LGBT zajednica otvoreno izrazi u crnogorskom društvu", saopšteno je iz njegovog kabineta.

Konferencija koju organizuje Ujedinjeno Kraljevstvo u skladu sa ključnim prioritetima svog predsjedavanja Savjetu Evrope, među kojima su i prava LGBT osoba, još jedna je prilika da se na najvišem nivou, u sjedištu Savjeta Evrope, predstave prioriteti Crne Gore u ovoj oblasti.

Bonus video: