Hercegnovski maturanti plesali kvadrilu

Novljani tradicionalno od 2008. godine plešu kvadrilu u pokušaju da zajedno sa svojim vršnjacima iz preko 100 gradova Evrope, nanovo obore Ginisov record u najvećem sinhronizovanom plesu na svijetu.
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2018. 12:55h

Hercegnovski maturanti završetak četvorogodišnjeg školovanja obilježili su danas tradicionalno plešući kvadrilu.

Tačno u podne 200 maturanata SMS “Ivan Goran Kovačić” zaplesalo je na glavnom gradskom trgu kvadrilu, uz zvuke Štrausove opere Slijepi miš. Podrška su im bili roditelji, prijatelji, sugrđani,..

“U kojem god pravcu da krenete i šta god izaberete za životni poziv, svako vaše dostignuće, privatno i profesionalno, biće na radost i ponos vašeg rodnog grada, poručila je maturantima sekretarka za kulturu u Opštini Ana Zambelić Pištalo, završavajući Markesovim riječima: “Budite bolji od nas i smognite hrabrosti da kada ostarite svojoj djeci ostavite bolji svijet!”

Novljani tradicionalno od 2008. godine plešu kvadrilu u pokušaju da zajedno sa svojim vršnjacima iz preko 100 gradova Evrope, nanovo obore Ginisov rekord u najvećem sinhronizovanom plesu na svijetu. Do sada je u ovoj manifestaciji učestvovalo preko 350 hiljada maturanata

Galerija

Bonus video: