Noćio u betonjerci zbog dva piva (video)

Nakon nekih tri do četiri minuta, cimer sagovornika je izvadio telefon i, kako kaže Podgoričanin, pozitivno ga iznenadio
376 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2012. 14:11h

Moraš skinuti kaiš i pertle sa cipela, ili cipele pred ćelijom. Telefon obavezno moraš da ostaviš kod nas - kazao je nedavno policajac mladiću iz Podgorice, koji je neposredno prije toga uhvaćen kako vozi sa 0,6 promila alkohola u krvi.

Ako Skupština Crne Gore usvoji novi Zakon o bezbijednosti saobraćaja, morate se uzdržavati od jela koja se spremaju sa alkoholom, kao i od voća i bombona sa rumom.

U suprotnom, i vi možete čuti sličan, za mnoge vjerovatno ponižavajući zahtjev, i naći se tamo gdje vjerovatno nijeste ni sanjali - u nekoj od pritvorskih jedinica policije, u narodu poznatih kao - betonjerke.

Ipak, nije sve tako crno - mladić koji je za “Vijesti” svjedočio o svom iskustvu kaže da je u betonjerci toplo i da se može i zaspati i tako skratiti duga pritvorenička noć.

"Izašao sam jedno veče sa dvojicom drugova i bratom u diskoteku u gradu. Ne izlazimo često jer smo svi zaposleni i imamo puno radnih obaveza, tako da smo taj odlazak do grada iskoristili za druženje, i naravno da smo svi popili po koju čašicu. Nakon nekoliko sati druženja došlo je vrijeme da idemo kući. Međutim, s obzirom na to da smo se vozili jednim automobilom, u dogovoru smo zaključili da treba da vozi onaj koji je najmanje popio. Tako je i bilo, ja sam sjeo za volan", priča mladić.

Nakon nekih pola kilometra vožnje momke je zaustavila policijska patrola.

"Policajac mi je tražio isprave, i pitao me je da li sam konzumirao alkohol. Dao sam mu dokumenta i rekao da jesam, ali u maloj količini. Zamolio me je da izađem iz auta, i dao mi da duvam u "alkometar".

Uradio sam sve što je tražio saobraćajac. Nakon nekoliko trenutaka "alkometar" je pokazao 0,6 promila alkohola u krvi", priča sagovornik "Vijesti", koji je nakon toga pozvan da sjedne u patrolna kola.

Saobraćajac je počeo da piše prekršajnu prijavu.

Telefon prošao kontrolu

Nakon nekih tri do četiri minuta, cimer sagovornika je izvadio telefon i, kako kaže Podgoričanin, pozitivno ga iznenadio.

"Uspio si da uneseš telefon, pitao sam ga. Rekao mi je da ga je sakrio u čarapi dok su mene ispitivali.

Kazao mi je i da mu je bilo bitno da ga unese zbog djevojke, a i njegove porodice da se ne bi brinuli, gdje se nalazi.

Zato se i odlučio na taj rizik", tvrdi sagovornik „Vijesti“. Mladić sa telefonom u ruci, počeo je da traži signal kroz ćeliju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: