Besplatan kurs italijanskog jezika za građane Prijestonice

Kurs su organizovali Prijestonica Cetinje, Ambasada Italije i Udruženje zajednice Italijana iz Kotora, u saradnji sa Centralnom narodnom bibliotekom „Đurđe Crnojević“
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2012. 21:23h

Više od sto građana prijestonice imaće priliku da besplatno pohađa kurs italijanskog jezika.

Besplatno učenje italijanskog jezika organizovali su Prijestonica Cetinje, Ambasada Republike Italije i Udruženje zajednice Italijana iz Kotora, u saradnji sa Centralnom narodnom bibliotekom, gdje je svojevremeno i bilo smješteno italijansko diplomatsko poslanstvo u Crnoj Gori.

Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Serđo Barbanti naglasio je kako je taj događaj od izuzetnog značaja za promociju italijanske kulture na Cetinju, ali i u Crnoj Gori.

“Jer jednu kulturu najlakše je upoznati ukoliko znate i jezik kojim se na tom podneblju govori”, rekao je Barbanti i izrazio zadovoljstvo što je na Cetinju tako veliko interesovanje za učenje italijanskog jezika.

“Jednu kulturu najlakše je upoznati ukoliko znate i jezik kojim se na tom podneblju govori”, rekao je Barbanti i izrazio zadovoljstvo što je na Cetinju tako veliko interesovanje za učenje italijanskog jezika

I gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović iskazao je zadovoljstvo nastavkom „izuzetne saradnje lokalne uprave sa Ambasadom Republike Italije, ali i Udruženjem zajednice Italijana i Centralnom narodnom bibliotekom“.

Centralna narodna biblioteka „Đurđe Crnojević“, kao u novembru i decembru, kada je upriličen prvi kurs, i ovog će puta biti domaćin nastave.

Polaznici prvog kursa dobili su sertifikate.

“Drago mi je što je interesovanje za ovakve kurseve sve veće, što zapravo potvrđuje da je riječ o uspješnoj aktivnosti”, istakla je direktorica CNB „Đurđe Crnojević“ Jelena Đurović.

Predsjednik Udruženja zajednice Italijana iz Kotora Pavo Peruđini izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se za kurs prijavilo 115 polaznika.

Galerija

Bonus video: