Lokali u Bokeškoj ulici zatvoreni bez prethodne najave

Nijesam mogao da vjerujem šta se dešava i da niko nije našao za shodno da nas prethodnih dana obavijesti, kazao je jedan od vlasnika
70 pregleda 0 komentar(a)
lokali bokeška ulica, Foto: Tanja Jovanović
lokali bokeška ulica, Foto: Tanja Jovanović
Ažurirano: 23.03.2012. 18:20h

Vlasnici lokala na Trgu Republike, naspram zgrade Narodne biblioteke, od juče su zbog rekonstrukcije Bokeške ulice morali da zatvore svoje lokale, bez prethodnog obavještenja nadležnih organa.

Zbog rekonstrukcije ulice, koja bi prema najavama Agencije za izgradnju i razvoj Glavnog grada, trebalo da bude završena krajem aprila, zatvoreno je desetak lokala, radnji i ugostiteljskih objekata, a prema riječima njihovih vlasnika, time će i oko 30 zaposlenih radnika privremeno ostati bez posla.

Nijesam mogao da vjerujem šta se dešava i da niko nije našao za shodno da nas prethodnih dana obavijesti da narednih mjesec dana nećemo moći da radimo.

"Bez ikakvog prethodnog upozorenja nadležnih po dolasku na posao zatekli smo mašine koje prekopavaju ulicu i izvođača koji se nije ni predstavio, već nas samo upozorio da u što kraćem roku uklonimo stolove i stolice kafića, pa i da razmontiramo tende. Nijesam mogao da vjerujem šta se dešava i da niko nije našao za shodno da nas prethodnih dana obavijesti da narednih mjesec dana nećemo moći da radimo", naveo je jedan od desetak vlasnika lokala, koji su se našli u istom problemu.

Jedva spajaju kraj s krajem

Vlasnica jedne od radnji u toj ulici ogorčena je zbog takvog neprofesionalnog i nekorektnog odnosa gradskih vlasti.

"Ne znam šta mi je činiti. Došla sam na posao i saznala da moram da zatvorim radnju na, kako kažu, mjesec a vjerovatno će biti i znatno više dana. Zvala sam Agenciju za izgradnju, ali niko od nadležnih nije mogao da mi da konkretan odgovor, ni da objasne šta se dešava. Jedino nam je rečeno da je rekonstrukcija ulice bila najavljena u jučerašnjim novinama. Ponašaju se prema nama kao prema građanima drugog reda", kazala je vlasnica.

Ne znam gdje ću sada, da li da iznajmim drugi objekat ili jednostavno da zatvorim radnju.

"Ne znam gdje ću sada, da li da iznajmim drugi objekat ili jednostavno da zatvorim radnju.Gdje će sada bez posla toliko ljudi koji rade u ovim lokalima", pitala se ona.

Iz Agencije su saopštili da se radovi u tom dijelu ulice izvode uz građevinsku dozvolu i saglasnost Sekreterijata za komunalne poslove i saobraćaj.

"Dobili smo dozvolu Sekretarijata za obustavljanje saobraćaja u tom dijelu ulice od 21. marta do 21. aprila, o čemu je izašlo obavještenje u jučerašnjoj dnevnoj štampi. Radove izvodi građevinsko preduzeće 'Gradnja promet''", kazala je šef tehničke pripreme Agencije Vesna Bojić.

Bonus video: