Radnici "Queen of Montenegro" šampioni među ugostiteljima

Hotelu „Splendid“ pripalo je drugo mjesto dok je HEC Hotel Residence u Pržnu pripalo treće mjesto na državnom prvenstvu
54 pregleda 0 komentar(a)
barmeni, Foto: Arhiva "Vijesti"
barmeni, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.03.2012. 14:55h

Bečićki elitni hotel „The Queen of Montenegro“ ukupni je pobjednik VI Državnog prvenstva ugostiteljskih radnika Crne Gore koje se već tradicionalno organizuje tokom održavanja sajma hrane na budvanskom jadranskom sajmu.

Hotelu „Splendid“ pripalo je drugo mjesto dok je HEC Hotel Residence u Pržnu pripalo treće mjesto na državnom prvenstvu.

Takmičenje su tradicionalno organizovala crnogorska strukovna udruženja: Udruženje šefova kuhinja, Udruženje barmena i ostala uz podršku Jadranskog sajma.

Prema riječima predsjednika Udruženja Vuksana Vuka Mitrovića na prvenstvu je učestvovalo više od 100 takmičara, među kojima su predstavnici elitnih crnogorskih hotela i restorana, kao i predstavnici nacionalnih reprezentacija iz regiona.

On je dodao da su svojim učešćem manifestaciju podržale i kolege iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Najbolji među najbolji

Najbolji konobari su Milenko Drljević i Radomir Medojević iz Hotela The Queen of Montenegro, kojima je pripao pehar i zlatna medalja. U Kategoriji najbolja sobarica, pehar i zlato otišlo je ponovo u bečićki hotel i to sobarici Slađani Kastratović.

Najbolji barmen je Rastko Ljiljak iz Cocktail Bar Boss, a najbolji kuvar u kategoriji A, (hladni eksponati) je Davor Druženek iz Slovenije

Najbolji kuvar u kategoriji B (vegeterijanski meni) je Grega Rozman iz Slovenije, a najbolji kuvar u kategoriji C (dezerti) je Alma Rekić iz Slovenije.

Najbolji kuvar u kategoriji D (artistika) je Grega Rozman, najbolji kuvar u kategoriji G (kuvanje menija uživo) je Dragana Praščević iz HEC Hotel Residence u Pržnu, najbolji kuvar u kategoriji R (kuvanje uživo za juniore do 23 god) je Dragan Vujović iz hotela Splendid.

Uz navedena priznanja, hotel The Queen of Montenegro osvojio je još tri zlatne i šest srebrnih medalja, hotel Splendid tri zlatne i pet srebrnih medalja, a HEC Hotel Residence pet srebrnih i tri bronzane medalje.

Osvajač Montenegro kupa u internacionalnoj kategoriji je reprezentacija Slovenije.

Bonus video: