Statis sprema rušenje Kraljičine plaže

Skoro dva metra visoka metalna panel ograda postavljena je prije dva dana oko hotela uz samo šetalište kroz park
75 pregleda 6 komentar(a)
Kraljičina plaža, Foto: Vuk Lajović
Kraljičina plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.05.2018. 20:18h

Kompanija Adriatic properties, u vlasništvu grčkog biznismena Petrosa Statisa, zakupac elitnog hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer, ogradila je stari hotel Kraljičina plaža u Miločerskom parku i počela radove na izmještanju i gradnji nove trafo-stanice u okviru budućeg hotelskog rizorta.

Skoro dva metra visoka metalna panel ograda postavljena je prije dva dana oko hotela uz samo šetalište kroz park.

Zakupac je prethodno sa hotela u kojem je punih devet godina živio personal zaposljen u grad hotelu Sveti Stefan i Vili Miločer, skinuo kompletnu bravariju i iznio inventar, nakon čega je Kraljičina plaža ostala praktično ruševina.

Iako je još prije godinu Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) izdalo hotesko- turističkom preduzeću Miločer, koji je vlasnik nekadašnjeg elitnog hotela i zemlje u Miločerskom parku dozvolu da poruši Kraljičinu plažu, Statisova kompanija je odložila taj poduhvat.

Do odlaganja rušenja je najvjerovatnije došlo i zbog činjenice što MORT još nije pozitivno odgovorio na zahtjev Miločera i Adriatic propertiesa da se izda građevinska dozvola za gradnju novog kompleksa na mjestu Kraljičine plaže. Za sada su započeti radovi na gradnji nove trafo-stanice i kablovskog voda, za šta je prije mjesec dobijena dozvola.

Na mjestu stare Kraljičine plaže, trebalo bi da nikne novi hotelski kompleks sa depadansima, odnosno stanovima za tržište. Nakon što su pribavili svu potrebnu dokumentaciju po novim zakonskim propisima, HTP “Miločer” I “Adriatic properties” su krajem juna prošle godine zatražili građevinsku dozvolu od MORT-a.

Na mjestu starog hotela Kraljičina plaža predviđen je novi hotel, sa 60 hotelskih soba na četiri puta većoj površini od postojećeg, sa oko 22.000 kvadrata bruto izgrađene površine. Uz novi hotel sa osam etaža predviđena je gradnja i apartmanskog kompleksa sa 66 luksuznih stanova namijenjenih bogatoj klijenteli.

Bonus video: