Na Žabljaku još aktivni snjegočistači

Za razliku od ranijih zima, neka od poddurmitorskih sela nijesu čišćena uobičajenim maršrutama starim putem
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2012. 19:36h

Sva okolna i sve više udaljenih žabljačkih sela otvoreno je za saobraćaj, uprkos snijegu koji nigdje nije ispod jednog metra.

Za razliku od ranijih zima, neka od poddurmitorskih sela nijesu čišćena uobičajenim maršrutama starim putem, već sa krakova koji se odvajaju sa novog puta prema Boki.

Na taj način očišćeno je sve do Kovčice, a od tunela Ivica prema Gornjoj Bukovici i dalje prema Boanu.

Mnogo praktičniji i ekonomičniji postupak ostavio je u zapećku stanovnike Novakovića i Merulje do kojih se jedino može starom trasom, zbog čega su oni ispoljavali nezadovoljstvo.

U četvrtak je prema njima krenuo snjegočistač firme “Winter rad” iz Žabljaka. Kako bi se posao brže odvijao ispred “Unimaga” sa roto frezom kreće se snjegotabač, koji plugom uklanja dio nameta koji su na Jezerskoj površi visoki od jednog do dva metra.

Za upravljačem snjegočistača je Blagoje Leković koji kaže da je freza visoka 1,2 metra, pa gusjeničar značajno pomaže, jer se on ne mora vraćati i u slojevima čistiti put.

Danilo Stijepović, koji nožem snjegotabača bočnim djelovanjem uklanja snijeg kaže da će do danas popodne stići do Novakovića i očistiti oko osam kilometara puta ako budu i dalje djelovali sa dvije mašine.

Direktor “Winter rada” Danko Stijepović kaže da čišćenje puta prema Novakovićima obavljaju o trošku firme kojom rukovodi.

Galerija

Bonus video: